Socialdemokratiet i Ishøj ekskluderer medlem for kandidatkritisk Facebook-gruppe med 30 medlemmer: »Det er partiskadelig virksomhed«

Det er i orden med uenigheder lyder det fra Socialdemokratiet i Ishøj, men en Facebook-gruppe med 30 medlemmer blev alligevel for meget. »Det er forkert,« siger et nu tidligere menigt medlem af partiet, som er blevet smidt ud for at have startet gruppen.

Borgmesterkandidat for Socialdemokratiet i Ishøj Merete Amdisen. En medlem af partiet har startet en lille Facebook-gruppe med navnet »Ishøj vil ikke have Merete Amdisen som borgmester«, men det har nu kostet ham sit medlemskab. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Michael Broström er Socialdemokrat, siger han, men siden i går aftes er det nu mere af overbevisning end af navn og gavn.

Som borger i Ishøj har Michael Broström nemlig langtfra været enig i linjen, som partiet udstikker for den kommune, han bor i, og ikke mindst valget af spidskandidat til borgmesterposten, Merete Amdisen (S).

Det fik ham til i maj at oprette en gruppe på Facebook under navnet »Ishøj vil ikke have Merete Amdisen som borgmester«, som i skrivende stund har cirka 30 medlemmer.

Men det fik konsekvenser, for ved en ekstraordinær generalforsamling besluttede et flertal i den lokale forening, at Michael Broström skulle udelukkes som medlem af partiet.

Utilfreds med nedskæringer

Han er ikke folkevalgt, ikke politiker, men kun menigt og nu tidligere organiseret medlem af Socialdemokratiet, og at han skal smides ud for at lufte sin utilfredshed med partiets valg af borgmesterkandidat, mener han er under al kritik.

»Jeg er utilfreds med det, og jeg synes, det er forkert. Jeg synes, at det er forkert, at man skal bankes på plads, fordi man modsiger sig valget af en kandidat,« siger han.

Michael Broström, borger og nu tidligere medlem af Socialdemokratiet, efter at han er blevet udelukket. Årsagen er en Facebook-gruppe, hvori han har luftet sin utilfredshed med partiets valg af spidskandidat. Fold sammen
Læs mere
Foto: Privatfoto.

Michael Broström er aktiv i forskellige aktiviteter og tiltag for ældre borgere i Ishøj Kommune, og det er særligt ældreområdet, som efter hans mening ikke har været forvaltet ordentligt under kandidat Merete Amdisen, som er formand for kommunens social- og omsorgsudvalg.

Han mener, at Merete Amdisen som formand har været med til gennemføre nedskæringer og »forringelser« af ældreområdet i kommunen, som Sjællandske Nyheder tidligere har fortalt, og han frygter, hvad der vil ske med blandt andet kulturområdet, hvis hun bliver borgmester. Han er, sagt med andre ord, politisk uenig.

Michael Broström afviser, at han har været perfid i den lille Facebook-gruppe, og han har heller ikke skrevet ukvemsord, siger han. Men i går aftes var meldingen klar: At hans medlemskab nu er fortid, hvilket officielt sker, når Socialdemokratiets hovedbestyrelse godkender partiforeningens dom.

Partiskadelig virksomhed

Den bliver sendt til hovedbestyrelsen snarest, og det skulle blot være en formalitet, lyder det fra Henning Bjerre, der er bestyrelsesformand i Socialdemokratiets partiforening i Ishøj.

»Det, han har gjort, er, at han har lavet en Facebook-gruppe, der bekæmper vores borgmesterkandidat, som er valgt på demokratisk vis, og det mener vi er partiskadelig virksomhed,« siger Henning Bjerre.

Hvorfor er det partiskadelig virksomhed, at han har lavet en Facebook-gruppe?

»Hvis man er socialdemokrat og har været med i en demokratisk proces, hvor der er valgt en borgmesterkandidat, kan vi jo ikke have en socialdemokrat, som danner en gruppe, der vil bekæmpe den pågældende spidskandidat. Det kan vi ikke acceptere, og det vil vi ikke acceptere,« siger bestyrelsesformanden:

»Hvis man er socialdemokrat, kæmper man for en socialdemokratisk liste. Så står man ikke udenfor og pisser ind i sit eget cirkus. Så bakker man op.«

»Jeg er ​socialdemokrat«

Ifølge Henning Bjerre er Michael Broströms Facebook-gruppe »udemokratisk« og en »organiseret kampagne« mod Socialdemokratiets spidskandidat. Det er ikke fordi, at man ikke må føre kampagne mod en borgmesterkandidat, men så må man finde sig et andet parti at gøre det for, siger han.

Michael Broström, når du er så utilfreds med Merete Amdisen som partiets kandidat, har partiet så ikke ret i, at du måske hører bedre hjemme i et andet parti?

»Sådan kunne man måske godt udlægge det. Men jeg er socialdemokrat,« siger Michael Broström.

Henning Bjerre, er der plads til at være socialdemokrat i Ishøj og samtidig være uenig i valget af borgmesterkandidat?

»Selvfølgelig er der det, men der er forskel på at lave organiseret kampagne og sige, at man ikke ønsker at støtte partiets kandidat,« siger bestyrelsesformanden.

Gruppen hedder jo »Ishøj vil ikke have Merete Amdisen som borgmester« – er det ikke en tilkendegivelse af netop den holdning, som du nu nævner, ville være i orden at have som socialdemokrat? Hvori ligger kampagnen?

»Det er da, når man går ud og organiserer en kampagne og siger, at man ikke kan støtte borgmesterkandidaten. Det kan vi ikke være med til,« siger han.

Jeg kan stadig ikke forstå, hvordan det er en kampagne.

»Nu har jeg forklaret, hvordan jeg opfatter det, og jeg har forklaret, at et stort flertal mener, at det er partiskadelig virksomhed. Det er nok for mig, så skal jeg ikke forklare mere,« siger Henning Bjerre.