Socialdemokraterne vil skærpe kravene til plejefamilier

Der efterlyses skærpede krav til sociale tilbud og plejefamilier. Socialdemokratiet vil se nærmere på det.

Der er grund til at se på, hvordan man skærper de faglige krav til de sociale tilbud og plejefamilierne yderligere, siger Socialdemokratiets socialordfører Pernille Rosenkrantz-Theil. Free/Colourbox Fold sammen
Læs mere

Det tyder på, at socialtilsynet varetager sin opgave godt, når manglende kvalitet siden 2014 har lukket 29 sociale tilbud og 133 plejefamilier.

Det mener Socialdemokratiets socialordfører, Pernille Rosenkrantz-Theil. De sociale tilbud er blevet lukket, fordi fem socialtilsyn i 2014 overtog tilsynspligten fra kommunerne.

Alligevel siger hun, at er der grund til at se på, hvordan man skærper de faglige krav til de sociale tilbud og plejefamilierne yderligere. Det siger hun, efter at flere parter inden for feltet har efterlyst større krav.

- Vi vil gerne være med til at kigge på, hvordan man hæver kvaliteten i plejefamilier og på hjem til socialt udsatte, siger Pernille Rosenkrantz-Theil.

- Det handler om at få noget efteruddannelse. Fra feltets side har man råbt om mere uddannelse og supervision i årevis. Derfor er det måske tid til at tage det opråb fra faggrupperne alvorligt, siger hun.

I løbet af de seneste år har myndighederne forsøgt at placere børn i plejefamilier i stedet for på institutioner, hvis de i en periode ikke kan være hos deres forældre.

- Det er vi glade for, fordi jo mere familielignende forhold, jo bedre, siger S-ordføreren.

- Men det stiller nogle helt andre krav til, hvad det er for en uddannelse og supervision, plejefamilierne skal have, siger hun.

Venstres socialordfører, Carl Holst, afviser at stramme kravene.

- Der skal ikke skærpes mere. Reglerne er skærpet, så der ikke drives tilbud, hvor fagligheden ikke er i orden, siger han til Jyllands-Posten.

Opråbet fra blandt andet Socialpædagogerne og Socialpolitisk Forening kommer blandt andet efter en sag fra Odder Krisecenter, som i 2015 blev godkendt af Socialtilsyn Midt og lukket igen efter seks måneder med store problemer. Centerets ejer er uddannet biolog.

/ritzau/