Snydt af sin mand: Kvinde fra Nordsjælland blev skilt uden at vide det

En mand fra Humlebæk udfyldte skilsmissepapirer på nettet og brugte hustruens NemID til at fjerne hendes rettigheder. Han sigtes nu for dokumentfalsk.

Foto: Jonas Vandall Ørtvig
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En thailandsk kvinde mistede både sit hjem, sit hustrubidrag og retten til ophold i Danmark, da hun i maj blev skilt fra sin danske mand.

Det var dog ikke af egen fri vilje, skriver Helsingør Dagblad. Ægtemanden udfyldte selv skilsmissepapirerne på nettet, og med hustruens NemID i hånden fjernede han alle hendes rettigheder.

Uden at vide det frasagde den 40-årig kvinde sig ejerskabet til parrets andelsbolig i Humlebæk, alle fremtidige hustrubidrag og sin permanente opholdstilladelse i Danmark, som ophører ved skilsmisse. Alt sammen fordi den 50-årige mand brugte sit eget og hustruens NemID til at dokumentere og indsende oplysningerne i formularerne.

Kvinden har ifølge Helsingør Dagblad fortalt politiet, at eksmanden altid ordnede de økonomiske sager i deres ægteskab, og at han derfor havde adgang til hendes NemID. Det var først, da hendes svoger læste om svigerindens vilkår i skilsmissepapirerne fra Statsforvaltningen, at mandens solobeslutninger kom frem i lyset.

Nordsjællands Politi har nu sigtet den 50-årige mand for groft bedrageri og dokumentfalsk, skriver Helsingør Dagblad.

Den 50-årige ægtemand er nu sigtet for groft bedrageri.

Posted by Berlingske on 22. juli 2015