Snevejret begrænser togtrafikken på Sjælland og øerne

DSB kører med nedsat togdrift mandag og tirsdag på grund af snestorm på Sjælland, Lolland og Falster.

Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der er varslet snestorm på dele af Sjælland samt Lolland og Falster - og det får betydning for togdriften mandag og tirsdag.

Således vil der kun køre et tog i stedet for to tog i timen på strækningen mellem Nykøbing Falster og Københavns Hovedbanegård samt mellem Næstved og Køge.

Det skriver DSB i en pressemeddelelse.

Årsagen til den nedsatte togdrift er, at man hos DSB har prioriteret færre tog, da det vil give mindre risiko for forsinkelser.

»Der er forsinkelser, fordi man hos Banedanmark ordner skinnerne manuelt«, siger informationschef for DSB Tony Bispeskov.

Den nedsatte togdrift gælder resten af mandag samt tirsdag.

»Sammen med Banedanmark holder vi øje med, hvordan vejret udvikler sig, og hvor meget indflydelse det kan få for at få vores tog gennem snedriverne.«

»Selv om det er ved at være længe siden, vi sidst oplevede en vinter med sne og frost, så har vi et beredskab klar til at få vores kunder frem,« siger informationschef Tony Bispeskov fra DSB i meddelelsen.

Der forventes ikke at blive problemer med overfyldte tog, da der er langt færre kunder med togene grundet coronasituationen.

Kunder, der skal rejse på de berørte strækninger, opfordres til at tjekke deres rejse på rejseplanen.dk.

/ritzau/