Snestorm i vente: Her rammer sneen allerede i dag

Torsdag aften rammer en snestorm Danmark, men allerede tirsdag kan der falde sne.

Arkivfoto: En mindre snestorm rammer landet sidst på ugen, men allerede tirsdag kommer der hvidt fra oven nogle steder. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger

Den hvide jul måtte vi kigge i historiebøgerne efter, men bedre sent end aldrig: Nu er sneen - langt om længe - på vej.

Hører du også til dem, der jubler over, at det nu endelig er blevet vejr til lange underbukser, dynesokker og ørevarmere, kan du godt begynde at glæde dig.

Det ultimative - rigtige - vintervejr er nemlig lige om hjørnet: Sneen!

Meteorologerne på DMI varsler en »lille snestorm« på ugens sidste hverdage, men allerede tirsdag kommer der lokale snebyger.

Du behøver dog ikke suse hjem og støve kælken af endnu, for snemængderne bliver nemlig meget begrænsede i første omgang.

»Tirsdag og onsdag bliver det noget småtteri. Tirsdag morgen sner det lidt nord for København, på det nordlige Djursland, i Randers og Aalborg, men det bliver ikke de store mængder, der kommer i dagtimerne,« forudser meteorolog ved DMI, Trine Pedersen.

Det samme glæder natten til onsdag, hvor snebygerne sandsynligvis rammer Østersøkysterne og den østlige del af Jylland.

»Der kommer ikke ret meget i første omgang. Og det bliver ret lokalt. Mange vil slet ikke opdage, at der sneer,« siger hun.

Til gengæld lover hun en flot tirsdag med skyfrit og sol mange steder.

Så husk lige vanter og dynebukser! Det er nemlig virkelig koldt derude i forhold til de seneste ugers efterårsagtige snyde-vinter-vejr. Temperaturerne kommer tirsdag til at ligge mellem frysepunktet og tre graders frost, men vinden bliver jævn til hård, så det vil føles meget koldere.

Bliver du snydt for sne i første omgang, kan du se frem til torsdag, hvor prognoserne lige nu tyder på sne til store dele af landet.

»Der kommer en front ind over landet sydfra. Det starter som sne, men ret hurtigt slår det over i regn i Sønderjylland. Fredag morgen vil der gå en linje fra Lemvig til København. Syd for den vil det regne. Nord for vil det sne,« siger Trine Pedersen, som forudser, at nordjyderne kan få helt op til 10-15 centimeter sne, måske mere.

Allerede fredag morgen skulle snevejret dog flere steder være slået over i regnvejr. Nordjyderne får dog glæde af sneen lidt længere.

Men sne eller ej: Der er god grund til at tjekke lokale vejrudsigter sidst på ugen og tage den med ro, når du sætter dig bag rettet. Det kan sagtens blive både glat og vådt de fleste steder.

»Saltvognene kommer på overarbejde,« lyder det fra meteorologen.