Snegleplan sidst i oktober

Dræbersneglen er kommet for at blive. Det var der udbredt enighed om, da Skov- og Naturstyrelsen fredag indsamlede gode idéer til at bekæmpe den.

Haveejere må vente til sidst i oktober med at se regeringens handlingsplan mod dræbersneglen. Det står klart, efter at en række centrale aktører fredag mødtes hos Skov- og Naturstyrelsen for at diskutere forholdsregler mod den upopulære havegæst.

- Der var bred enighed om, at vi har brug for mere viden om sneglen. Faktisk ved vi ikke engang, hvor den kommer fra, hvad dens naturlige levevilkår er, og hvilke naturlige fjender den har, siger Jens Peter Simonsen, vicedirektør i Skov- og Naturstyrelsen.

På mødet deltog kommuner, grønne organisationer, skovfolk, snegleeksperter og repræsentanter for haveejerne. Og der var bred enighed om, at den slimede snegl ikke kan udryddes i Danmark.

- Den er kommet for at blive. Så vi talte om at gøre en indsats for at holde den nede på et tåleligt niveau, siger Jens Peter Simonsen.

Skov- og Naturstyrelsen har længe haft en handlingsplan på vej mod invasive arter. Miljøminister Connie Hedegaard (K) har under sommerens snegledebat fremskyndet planen, så den nu skal foreligge ultimo oktober.

/ritzau/