Sneen kan blive afløst af solstrejf onsdag

Tirsdag morgen og formiddag er Danmark blevet ramt af sne, men onsdag vil dele af landet nyde godt af lidt sol, oplyser DMI.

Tirsdag morgen er danskerne vågnet op til en dag med slud, tøsne og regn mange steder i landet. Det er især Sjælland, Fyn og Østjylland, der har fået sne, oplyser Danmarks Meteorologiske Institut (DMI).

»Nogle steder er der faldet pænt med sne i dag, og det kan der sådan set gøre resten af dagen og henover aftenen og natten,« siger vagtchef hos DMI Frank Nielsen.

Det er heller ikke underligt, hvis nogen har fået sig et kuldechok, da de gik hjemmefra tirsdag, for temperaturen er lige omkring frysepunktet, oplyser vagtchefen. Han har dog en god nyhed til de solhungrende danskere.

»Onsdag begynder det at lysne lidt op fra sydvest, og der kan stedvist komme lidt sol. Det bliver generelt en dag uden ret meget vind, men der kan forekomme rimtåge,« fortæller vagtchefen.

Han opfordrer bilisterne til at passe på i trafikken.

»De næste par dage skal man være opmærksom på glat føre,« siger han og fortsætter:

»Lige nu er der ingen problemer med at holde vejene frie fra sne. Der, hvor man salter, går det i hvert fald nemt, men man skal stadig være opmærksom i nattetimerne.«

Torsdag bliver ligesom onsdag også en tøvejrsdag med lidt sol og temperaturer på op til to grader. Fredag forventes samme vejr, fortæller Frank Nielsen.