Sneen er på vej

Der kommer sne i det meste af landet, og det kan give trafikale udfordringer, advarer meteorolog.

Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Efter nogle kolde dage, hvor Danmark har været lagt i dybfryseren, kommer sneen. Hos TV 2 Vejret forudser meteorolog Jens Ringgård, at vi går en uge i møde, hvor vi ikke bare skal forvente sne og kulde, men også store trafikale udfordringer, skriver BT.

I første omgang ser det ud til at gå værst ud over Jylland og Fyn, men også på Sjælland kan man godt finde sneskovl og grus frem.

Natten til mandag trækker et snevejr fra sydvest op over landet. Der vil falde mellem to og seks centimeter sne i de sydvestlige dele af landet, mens Sjælland skal regne med mellem en og fire centimeter, lyder prognosen.

»Dermed er vi noget under niveauet for en snestorm, men det kommer til at opleves rimeligt slemt alligevel,« siger Jens Ringgård.

I Nordjylland, hvor der allerede er faldet en del sne, meldes der søndag om fygning, der har skabt meterhøje driver og været skyld i op til flere færdselsuheld, Derfor kommer sneen mandag morgen til at kunne lave ballade i trafikken. Det samme gælder i trekantsområdet i Jylland og omkring Odense, hvor der mandag forventes mest sne.

»Mandag morgen er der mere trafik end ugens fire andre dage, og især Jylland og Fyn får problemer i morgentimerne, hvor trafikken vil være besværlig,« siger Jens Ringgård.

På Sjælland vil der også falde sne, men her kommer der formentligt først gang i nedbøren op ad dagen mandag. Sneen vil ikke falde i samme mængder som i Jylland og på Fyn, men til gengæld bliver det blæsende. I københavnsområdet forudsiger TV 2s prognose, at sneen først kommer sent på eftermiddagen.

»Efter sneen rammer et tøvejr hele landet mandag aften og det meste af tirsdag, men det bliver kun et lille intermezzo, før vinteren igen får fat,« siger Jens Ringgård.

Han advarer om frysende våde vejbaner tirsdag morgen og opfordrer derfor morgentrafikanterne til at tage af sted i god tid. Både onsdag og torsdag forventes hele landet at få mere sne.

»Det falder i mindre mængder, men det vil være blæsende og føles stinkende koldt,« lyder det.

Folk, der vover sig ud i Gedser og omegn, kan allerede søndag konstatere, at de minus ti grader, som termometret viser, på grund af vinden føles som meget mere.

»Det er årets hidtil koldeste dag i Gedser, hvor kulden føles som helt ned til minus 26-27 grader. Det er temperaturer, som man er vant til i Rusland,« siger Jens Ringgård.