Sne og isnende kulde på vej: Her rammer det

Det kommende døgns tid bliver et koldt et af slagsen. Flere steder vil få sne, mens vinden tager til og giver bidende kold.

Sne på vej til dele af landet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Erik Refner
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Vinteren er for alvor over os. Og det kommer store dele af landet til at mærke det kommende døgns tid.

Allerede i skrivende stund er sneen så småt begyndt at falde på Bornholm og flere steder på Sydsjælland og Lolland-Falster. I løbet af natten og begyndelsen af tirsdagen tager vinden til. Og det kommer til at give følelsen af, at det er ekstra koldt udenfor, når man indregner den såkaldte chillfaktor.

Det fortæller den vagthavende ved DMI Mogens Rønnebek til BT.

»Lige nu er der overskyet over store dele af landet. Og der vil også falde sne rundt omkring. Det er hovedsageligt de sydlige egne og Østersøområdet, som vil få sne. Og mandag aften sner det allerede på Bornholm og på Sydsjælland og øerne,« siger Mogens Rønnebek.

Han understreger, at vinden vil blive stærkere, og det vil kulden dermed også på grund af chillfaktor. Samtidig kan stort set hele landet komme til at opleve snebyger.

»Temperaturen ligger omkring de nul grader, men vil falde ned til omkring minus fire grader i løbet af natten. Med chillfaktoren kan det komme ned til minus ti grader. Det er den sibiriske kulde, som vi har hørt om de seneste dage, men det bliver ikke streng kulde. Den kommer til at føles ekstra kold på grund af vinden,« siger Mogens Rønnebek.

Tirsdagen og natten til tirsdag bliver altså en kølig omgang med sne flere steder, men det burde ikke umiddelbart give store problemer i trafikken, hvis man kører ordentligt.

»Der falder ikke enorme mængder sne, og det bør være noget, som myndighederne kan håndtere,« siger Mogens Rønnebek.

Det kolde, snefulde og blæsende vejr kommer til at præge de næste par dage, men hen mod weekenden kan kulden begynde at trække tilbage til fordel for lidt varmere temperaturer, forklarer den vagthavende.

»Det er lidt usikkert, hvordan det præcis kommer til at blive, når vi kommer længere frem. Men hen mod weekenden vil det blive en smule lunere,« uddyber han.