Sne og hagl kan blive indslag i bededagsferien

Det bliver en forårsweekend med risiko for nattefrost og andre vinterlige tendenser.

Arkiv Fold sammen
Læs mere
Foto: Kristian Djurhuus
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Vejret i weekenden, der på grund af store bededag for mange bliver i en forlænget version, er ikke til at blive ekstatisk over.

Byger med forskelligt indhold - også den hvide slags - bliver et tilbagevendende indslag, og umiddelbart ser fredag ud til at blive den bedste dag til at opholde sig udendørs.

- Fredag skulle det holde tørt de fleste steder, og så kommer der nogen eller en del sol. Sidst på dagen kan der komme lokale byger, siger Jesper Eriksen, der er vagthavende meteorolog hos DMI.

Temperaturen bliver op til ti grader, inden der natten til lørdag er mulighed for nattefrost. I løbet af dagen vil der blive omkring seks til ni grader.

Samtidig må man sande, at det nogle gange sner i april, mens der også er risiko for hagl- og regnbyger, så det bliver ikke vejr til at køre rundt i en lille, rød Corvette, hvis man skulle være den heldige ejer af sådan en.

- Lørdag morgen er der udsigt til byger i Nordsjælland og Nordjylland, og der kommer måske hagl. I løbet af dagen er der mulighed for byger flere steder i landet - lokalt måske med hagl og torden, siger Jesper Eriksen.

Søndag kommer der ifølge prognoserne igen nedbør, som de fleste steder falder som regn eller hagl. Lokalt kan der komme slud eller tøsne.

- Det er svært at sige præcist, hvor bygerne rammer. Der vil være store lokale og regionale forskellige, så der er ingen garanti for, at nogen går fri, fortæller Jesper Eriksen.

Når weekendens byger rammer, betyder det samtidig, at temperaturen kan tage et hurtigt dyk.

- Når der kommer en byge forbi, kan temperaturen kortvarigt falde markant, men det er meget lokalt, understreger meteorologen.

/ritzau/