Sne-kaos lammer morgentrafikken

Det har sneet meget i nat i hele landet, og morgentrafikken snegler sig af sted.

SNEKAOS. Morgentrafikken lille-juleaftensdag efter snestormen har ramt København. Cyklister kæmper sig igennem snestormen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nikolai Linares
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er dagen før dagen, men den ellers hektiske juletid er for en stund helt bogstaveligt blevet sat i første gear.

Sneen er væltet ned over hele landet i nat, kun det nordvestligste Jylland er gået fri, mens der i sydøst Jylland, Fyn og på Sjælland er faldet mellem fem og ti centimeter sne, nogle steder helt op til 15 centimeter. Samtidig betyder den hårde blæst, at vejene fyger til, og de er svære at holde frie for sne, og trafikken snegler sig af sted på de danske veje.

- Vejene er problematiske rigtig mange steder på grund af sneen. Det går langsomt, og man skal væbne sig med tålmodighed, hvis man bevæger sig ud på vejene, siger Christian Askou, informationsmedarbejder ved Vejdirektoratet.

Der er størst problemer omkring Lillebælt, hvor den fynske motorvej i øjeblikket er spærret ved Middelfart i retning mod Fyn, fordi en lastbil holder på tværs af vejbanerne. 

Ellers afvikles trafikken uden de store problemer, og trafikken glider også på vejene ind mod København, men i et langsomt tempo.

Det bliver værre

Lillejuleaftensdag er den helt store rejsedag, og det forventes at 36.000 bilister i dag vil krydse Storebæltsbroen.

- Det helt store ryk kommer ved middagstid, hvor der bil være meget trafik ind mod København og på motorvejene mod Fyn og Jylland. Bilisterne skal væbne sig med tålmodighed, køre forsigtigt og medbringe et tæppe, en opladet mobiltelefon samt nummeret til vejhjælpen, siger Christian Askou.

Sneen falder hele dagen

De bilister, der skal hjem til jul i eftermiddag skal også væbne sig med tålmodighed.

- Snevejret bliver ved det meste af dagen, og især de sydøstlige egne får meget sne. I løbet af aftenen stilner det af, siger Jørn Thomsen, vagthavende meteorolog hos DMI.

Et nyt snevejr vil dog komme ind over landet i nat og ramme Bornholm, Lolland, Falster, Sydfyn og måske også København.

- Det er svært at sige, hvor grænsen går, men Bornholm og Lolland, Falster kan godt forberede sig på 10-20 centimeter sne, når de vågner op i morgen, siger Jørn Thomsen.

Vinden vil fortsætte i morgen, juleaftensdag, men det vil ikke blæse så meget som i dag, og første og anden juledag aftager vinden helt.