Sne i hele landet - men kælk nu, før sneen er væk

I løbet af lørdagen er der faldet op til 12 centimeter sne i Jylland. Snevejret taber pusten i takt med, at det nærmer sig hovedstaden, og i løbet af dagen forvandler varmegrader sneen til sjap.

Det har væltet ned med sne over Aalborg natten til lørdag. Sådan så der ud lørdag formiddag - og sneen skabte hurtigt glæde hos børn og voksne. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger

Hvis jyderne vil nå at bygge en snemand eller få støvet bobslæden af, så skal de smide, hvad de har i hænderne og skynde sig.

Det sne, der er faldet lørdag morgen og formiddag, smelter nemlig i takt med, at temperaturen stryger over frysepunktet. Termometret kan godt nå op på fem grader i løbet af dagen, lyder det fra Danmarks Meteorologiske Institut (DMI).

Jyderne har fået i omegnen af ti centimeter sne, nogle steder op til 12 centimeter, fortæller DMI-vagtchef Henning Gisselø. Lørdag sidst på formiddagen sner det fortsat i Østjylland, på Fyn og den vestlige del af Sjælland.

Ved middagstid vil snevejret ramme hovedstadsområdet, men her skal man ikke sætte næsen op efter store mængder hvidt nedbør.

»Det er som om, det har tabt pusten. Vi får nok to til fem-seks centimeter sne på Sjælland,« siger Henning Gisselø.

Lørdagens snevejr har betydet travlhed for Vejdirektoratet.

»I Jylland har vi været ude siden meget tidligt i morges med sneplove og saltbiler, og vi er stadig i gang,« siger Kenni Lund fra Vejdirektoratets trafikinformationscenter.

»Det blæser, så når vi har været forbi med sneploven, ryger der lige lidt sne ud på vejen igen, så vi får lov til at køre frem og tilbage nogle gange,« siger han.

Kenni Lund opfordrer trafikanterne til at køre forsigtigt, da der er risiko for sne- og isglatte veje i store dele af landet.