Snart kan 16-årige lovligt køre på motorcykel

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Nye kørekortregler, der træder i kraft 19. januar, betyder, at de danske myndigheder ikke kan forhindre 16-årige danskere, der har taget deres motorcykelkørekort i et andet EU-land, i at køre lovligt rundt på vejene her hjemme. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

De nye regler betyder, at man i Danmark skal være 24 år for at køre på de største motorcykler, men på grund af lempeligere alderskrav i andre EU-lande kan de unge lovligt omgå den danske aldersgrænse. 

Som dansker kræver det dog, at man har adresse i det pågældende land i minimum et halvt år, før man kan tage kørekortet, forklarer Peter Hansen, der er koordinator for de sagkyndige i Nordsjællands Politi, til Frederiksborg Amts Avis.

- Det bliver noget nyt at kunne møde en motorcyklist på 16 år, da man før krævede, at man minimum skulle være 18 år for at køre i Danmark, siger Peter Hansen til avisen.

De unge får dog kun mulighed for at køre på de allermindste motorcykler, som har en maksimal motorstørrelse på 120 kubikcentimeter, påpeger han.

BNB