Snart bliver det dyrere at købe chokolade

Fordi prisen på kakao er steget voldsomt, bliver det fremover dyrere at købe blandt andet Guldbarrer og marcipanbrød, varsler Danmarks største chokoladeproducent, Toms.

Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: Dennis Lehmann
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Når danskerne fremover går på jagt i supermarkederne efter Guldbarrer, Guldkarameller, Chokoladeskildpadder og marcipanbrød, skal de forvente at betale mere, end det er tilfældet i dag, skriver metroxpress.

Således varsler Danmarks største producent af slik og chokolade, Toms, der blandt andet også omfatter Anthon Berg og Bogø Chokolade, prisstigninger som konsekvens af øgede råvareomkostninger.

»Vi har gennem længere tid oplevet, at prisen på kakao er steget og som en naturlig konsekvens af det har vi været nødsaget til at hæve prisen på vores produkter,« siger marketingsdirektør Lars Christensen og fortsætter:

»Prisstigningerne vil primært være at finde på vores chokolade- og marcipanprodukter, da det er kakao og mandler, der er steget i pris,« siger han og oplyser, at prisstigningerne vil træde i kraft i løbet af foråret.«

De verdensomspændende kakaopriser nåede i efteråret det højeste niveau i tre år ifølge aktiemarkedet Nasdaq, og det fik blandt andet chokoladeproducenten Mars til at hæve gennemsnitsprisen med otte procent. Senest har britiske Cadbury valgt at reducere produkternes vægt med 10 procent uden at justere prisen.

Ifølge tal fra Danmarks Statistik er prisen på kakao steget med 21 procent i Danmark siden 2010.

Luksuschokolade fra Peter Beier vil dog holde samme priser, lyder det fra stifteren selv, så længe forretningen går godt.

»Men hvis salget ikke øges, så går det ud over indtjeningen,« siger Peter Beier til metroxpress om de høje råvarepriser.