Smukt sensommervejr i vente

Op til 20 grader sidst på ugen og masser af solskin.

Solen kommer til at skinne gavmildt i denne uge. Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Fisker
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Smukt sensommervejr med meget lidt vind og en del sol og pæne temperaturer, som i slutningen af ugen kan nå op på 20 grader.

Sådan vurderer Jens Ringgård fra TV 2 Vejrcenter, at vejret vil udvikle sig i den uge, hvor august bliver til september og dermed også sommer til efterår.

- Det bliver typisk højtryksvejr, mandag med en frisk vind, som senere vil lægge sig. Der kommer også enkelte og kortvarige byger i starten, primært i Sydvestjylland, men herefter kan vi se frem til tørvejr, forklarer Jens Ringgård.

Han tilføjer, at vinden primært kommer fra nord. Det forhindrer, at temperaturerne kommer højere op, ligesom vi heller ikke får den tilførsel af varm luft fra Sydeuropa, der tidligere har bidraget til den danske højsommer.

- Til gengæld står solen rigtigt højt på himlen, og derfor ser det ud til, at vi om nogle dage igen kan glæde os over en snes grader, tilføjer Jens Ringgård.

Han bekræfter samtidig, at de mange, som skal af sted tidligt om morgen, vil fornemme, at der er efterår i luften.

- Tirsdag morgen kommer vi nogle steder under fem grader, så det vil være en god idé at finde vanter og den varme jakke frem, lyder opfordringen fra TV2.

/ritzau/