Smuglere gemte hårde stoffer i biler i kæmpe indsmuglingssag

Anklagemyndigheden kræver hårde straffe til de tiltalte i en stor sag om indsmugling af narko til Danmark. Stofferne blev ifølge anklagen hentet i Holland og smuglet i særbyggede biler.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Til april begynder en stor sag om narkotikaindsmugling i Danmark. Otte tiltalte kommer til at sidde på anklagebænken, og de har haft hver sin rolle i sagen, hvor anklagemyndigheden mener at kunne bevise, at der er blevet smuglet mere end 250 kilo »amfetamin, kokain eller lignende særlig farligt euforiserende stof« ind i landet fra Holland.

»Det er en rigtig stor narkosag. Når vi snakker amfetamin, har jeg ikke kendskab til noget større. Det er forskelligt, hvor meget de tiltalte er tiltalt for, for de har haft forskellige roller,« siger anklager Alexander Fält Dzougov.

Politiet har beslaglagt 33 kilo amfetamin og seks kilo ketamin fra to biler, som var indrettet til at kunne gemme narkoen under frontpanelet, forklarer anklageren.

»Der er lavet ændringer, så man kunne skjule det i bilerne. Det ser man normalt i større smuglingssager. I hvert fald har jeg set det før, at man har fundet hulrum, hvor man kan skjule stoffet eller lignende,« siger Dzougov.

Ifølge anklageskriftet har flere af de tiltalte ni gange hentet stoffer på et ukendt sted i Holland, som de kørte til Flensborg i Tyskland i to biler af mærket Citroën. Herfra blev de på skift fulgt ind over den danske grænse af endnu en tiltalt i en VW Touran.

Blandt andet i en lejlighed på Frederiksberg har flere af de tiltalte været med til at blande stofferne op med et sukkerstof for at øge mængden, hvorefter det er blevet solgt videre »til en større kreds af personer«.

På grund af sagens omfang vil anklagerne forsøge at få de tiltalte straffet ud over den eksisterende strafferamme på 16 år, som der er i sager om hård narkotika.

»På grund af omfanget af sagen her - jeg har som sagt ikke set nogen lignende - mener vi, at vi kan påberåbe os straffelovens §88 stykke 1, som gør, at man har mulighed for at gå ud over strafferammen, hvis det er særdeles groft og organiseret, og der skal være tale om mere end et forhold,« siger Alexander Fält Dzougov.

Sagen kommer til at løbe over 20 retsdage, og der forventes at falde dom 11. juni.