Smøgpause før musik for milliarder

The Rolling Stones spiller i aften koncert i Parken for over 40.000 mennesker. Men inden rullestenene kan gå på scenen har 350 knoklet i fem dage for at få det enorme sceneri på plads.

To timers klassisk og svedig rock med »verdens største rockband«. Det er, hvad publikum kan se frem til, når The Rolling Stones i aften går på scenen i Parken i København. Men inden Mick Jagger & Co. lander i Kastrup i dag, har flere hundrede fastansatte og løst tilknyttede scene-, lys- og lydfolk knoklet i fem dage med at få bygget scenen op, få overdækket Parkens græsplæne og få trukket de knap 58 kilometer kabler og ledninger, der er forudsætningen for, at det kæmpemæssige lyd-, lys- og videoshow overhovedet fungerer.

I går eftermiddag kunne The Rolling Stones produk­tionschef, Dale Skjerseth, konstatere, at alt forløb efter planen. Den 300 ton tunge scene, der er bygget op som et teater med balkoner, knejsede i den ene ende af Parken, mens de sidste projektører var ved at blive sat op i den anden ende af stadion. Elektriciteten til koncerten kommer fra to gigantiske generatorer, der er i stand til at levere el nok til en mindre landsby

Scenen og den endeløse række af lamper, forstærkere, instrumenter og meget, meget mere er kommet til Danmark i ikke færre end 117 lastbiler. Alene verdensstjernes garderobe fylder tre lastbiler men så har de fire rullesten også deres egne møbler med, fodboldbord, kabel-TV og hvad de nu ellers har brug for, inden de går på scenen.

Koncerten i København er en del af The Rolling Stones turné»A Bigger Bang«, der tæller i alt 138 koncerter over hele verden. Det skønnes, at turnéens samlede omsætning bliver i omegnen af 2,8 milliarder kroner.