Smittetallet stiger i landets kommuner, og 14 kommuner er særligt hårdt ramt

Smittetallet bliver ved med at stige i landets kommuner, og nu har 14 kommuner overskredet en bekymrende coronagrænse.

Coronasituationen tager fat i stadig flere af landets kommuner. Fold sammen
Læs mere
Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

Smittetallene i landets kommuner stiger. For bare tre dage siden havde 12 danske kommuner krydset en bekymrende coronagrænse. Nu har 14 kommuner over 100 smittede pr. 100.000 indbyggere.

Højest på listen ligger Ishøj Kommune med 241 smittede pr. 100.000 indbyggere.

Det viser Statens Serum Instituts seneste opgørelse over antallet af smittetilfælde i landets 98 kommuner.

Ud af de 14 kommuner ligger ni af dem på den københavnske vestegn. Den bekymrende udvikling har derfor også fået flere af områdets borgmestre til at efterspørge værktøjer og informationer til smittesporing.

Informationerne skal ikke indeholde specifikke navne eller adresser, men derimod oplysninger som køn, lokal geografi og etnicitet, siger flere borgmestre til TV 2.

»Situationen er meget alvorlig her i Ishøj, så vi har brug for mere information fra nationale myndigheder, så vi kan målrette information og tage fat på relevante boligselskaber eksempelvis,« siger Ishøj Kommunes borgmester, Ole Bjørstorp (S), til TV 2.

Styrelsen for Patientsikkerhed har dog tidligere oplyst til Berlingske, at det ikke er muligt at oplyse kommuner om enkeltpersoner, da der her er tale om personfølsomme oplysninger.

Det er dog ikke kun på den københavnske vestegn, at smittetallene stiger. Antallet af kommuner, der krydser 20 smittede pr. 100.000 indbyggere, vokser landet over. 20 smittede pr. 100.000 indbyggere er sundhedsmyndighedernes bekymringsgrænse.

I alt har 63 kommuner nu krydset denne grænse. For tre dage siden havde 60 kommuner krydset grænsen, og i sidste uge var tallet 49.