Smileys kan gøre livet surt for dig og din mobilregning

Brug af smileys og emojis kan blive en dyr fornøjelse, når man sender SMS fra udlandet.

Foto: Bax Lindhardt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Bruger du smileys og emojis i dine SMSer? Så kan det blive en dyr fornøjelse, hvis du sender en hilsen fra ferien, skriver metroxpress.dk

En uskyldig smiley eller en glad sol som afslutning på en SMS sendt fra ski- eller badeferien kan med ét slag flerdoble prisen.

På både iPhones og Android-telefoner betyder en smiley eller en af de mange andre populære emojis, at en almindelig SMS med op til 160 teksttegn kun kan rumme 70 tegn.

Derfor kan du hurtigt ende med at blive takseret dobbelt. Og desuden konverterer nogle telefoner SMSen til en MMS, der er markant dyrere.

Hvis en TDC-kunde eksempelvis er på skiferie i Norge og sender en SMS til Danmark, der normalt koster 2,50 kroner, bliver regningen i stedet 5 kroner pr. SMS, hvis den indeholder en eller flere smileys samt mere end 68 tegn.

»Det er blevet meget almindeligt at plastre sine beskeder til med alle mulige grafiske smileys. Så det er klart noget, man skal være opmærksom på. Sæt dem ind som tekst i stedet for, som man gjorde i »the old days,« siger tele-ekspert John G. Pedersen fra MereMobil.dk.

Mobilregningen kan især løbe løbsk på en række Android-telefoner. Det gælder ifølge det britiske forbrugersite Moneysavingexpert.com blandt andre Samsung-telefoner, der kom på markedet før april 2014: Samsung Galaxy S1, S2, S3, S4, Galaxy Note 1, 2, 3 og Galaxy Ace.

De konverterer nemlig SMSen til en mærkbart dyrere MMS, hvis man indsætter en sol, et hjerte eller andre emojis i en almindelig SMS.

En TDC-kunde, der sender en SMS med emoji-ikoner fra USA, kan derfor komme til at betale hele 10 kroner.

BNB