Slut med postkasserød: Post Danmark skifter farve på uniformerne

I løbet af få år vil de danske postbude skifte deres røde uniformer ud med nye blå. Det sker som en konsekvens af, at Post Danmark er blevet en del af den nordiske - og blå - logistikgigant PostNord.

Om få år vil de danske bude cykle rundt i blå postuniformer. Foto: Asger Ladefoged Fold sammen
Læs mere
Foto: Asger Ladefoged

»Se min kjole, den er rød som postbudets.«
Den sammenligning går ikke meget længere. I løbet af de kommende år, vil Post Danmarks bude nemlig skifte deres røde uniformer ud med blå, skriver Jyllands-Posten.

I mere end 150 år har postvæsnet været lig med »postkasserød«, men som konsekvens af, at Post Danmark i 2009 blev en del af PostNord-koncernen, skal vi altså til at vænne os til »postkasseblå«. Ifølge administrerende direktør i PostNord, Peter Kjær Jensen, er der behov for at vise danskerne det ny tilhørsforhold tydeligere.

»I Sverige har man allerede skiftet farven på postbudenes uniformer fra gul til blå. Det er den samme proces, vi har sat gang i nu herhjemme,« siger Peter Kjær Jensen til Jyllands-Posten.

Mange af de gule postbiler er allerede blevet udskiftet, og farveskiftet af uniformerne er ligeledes igang og kommer til at ske gradvist, i takt med at uniformern bliver slidte og alligevel skal udskiftes. Også de røde posthuse skal »rebrandes« i forbindelse med udskiftningerne.

For at respektere postvæsenets historie forbliver postkasserne dog røde, oplyser Peter Kjær Jensen.