Slut med klovneri: Netbutik stopper salg af klovnemasker

Besøgende på netbutikken Festli.dk kan ikke længere købe klovnemasker. Butikken har besluttet at indstille salget, så længe dræberklovne huserer i Danmark.

ARKIVFOTO. Fold sammen
Læs mere
Foto: YURI CORTEZ
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Klikker man en tur rundt på de forskellige sites i Danmark, som sælger klovnemasker og dræberklovn-kostumer, vil man opdage, at mange for tiden melder udsolgt.

Det sker efter en uhyggelig klovnetrend har bredt sig over hele verden, og nu også er kommet til Danmark.

Trenden går ud på, at personer iklæder sig et skrækindjagende klovnekostume eller klovnemaske med henblik på at skræmme intetanende borgere fra vid og sans i nattemørket.

Det er imidlertid ikke spor morsomt, synes netbutikken Festli, som normalt sælger klovnemasker, men nu har besluttet at stoppe al salg af maskerne for at bidrage til, at trenden slutter.

Derfor bliver netbutikkens besøgende nu mødt af teksten:

»Kære kunde. Set i lyset af de seneste dages problemer med folk, der benytter klovnemasker til at skræmme livet af andre mennesker, har vi set os nødsaget til at stoppe salget af disse produkter på ubestemt tid. Vi beklager overfor alle jer, der ønsker at købe en maske som almindelige harmløs udklædning i forbindelse med Halloween, men vi håber samtidig på jeres forståelse.«

Dråben der fik bægeret til at flyde over, var en klovnemaske-bestilling, hvor køberen i en kommentar skrev: »Leveres hurtigst muligt«. Ifølge butikken indikerer det, at masken skal bruges til at skabe rædsel og ikke til en harmløs Halloween-fest.

»Vi har generelt set en unormal stigning i salget af klovnemasker, men vi begyndte først at studse over det, da folk begyndte at købe klovnemasker uden at købe et kostume med. Og da vi så i går fik en ordre på en klovnemaske med leveringskommentaren 'Hurtigst som muligt!', så gik det op for os, hvad vores produkter rent faktisk bliver brugt til, da der jo er over en uge til Halloween,« siger indehaver Tobias Ehlig i en pressemeddelelse.

Han er ked af at skuffe de kunder, som planlægger at være klædt ud som klovn til Halloween, men håber på kundernes forståelse.

»Vi er selvfølgelig rigtig kede af at måtte svigte vores kunder, som bare gerne vil have en sjov Halloween-fest med en klovnemaske. Når det så er sagt, så synes vi, at det er i alles interesse at denne usmagelige trend bliver stoppet hurtigst muligt, og hvis vi kan bidrage ved at stoppe salget af maskerne, så gør vi det,« siger Tobias Ehlig, som endnu ikke ved, hvornår netbutikken igen åbner for salg af klovnemasker.

Varehuskæden Target i USA har ligeledes besluttet at indstille salget af klovnemasker som følge af klovnetendensen.