Slut med dansk volapyk i Wordfeud

Dansk Sprognævn har indgået aftale med manden bag Wordfeud. Dansk ordbog fra denne uge.

adfsdf
Mere end 250.000 danskere spiller Wordfeud. Nu kan de gøre det med en rigtig dansk ordbog. Fold sammen
Læs mere

Alle, der spiller Wordfeud - og det gør op mod 250.000 danskere for tiden - har tænkt: “Det ord kan umuligt være gyldigt”?

En af de absolut mest populære apps herhjemme lige nu, Wordfeud, har fået danskerne til at spille ordspillet Scrabble i stor stil. Men ordbogen i app’en er for dårlig. Det har manden bag Wordfeud - nordmanden Håkon Bertheussen - erkendt og er nu nået til enighed med Dansk Sprognævn om at udskifte sin danske ‘ordbog’ med den rigtige, danske ‘Retskrivningsordbogen 2001’.

‘Retskrivningsordbogen 2001’ er den officielle danske retskrivningsordbog, som den er fastlagt af Dansk Sprognævn. Udgaven fra 2001 er den gældende udgave. Ideen om at synkronisere Wordfeud-serverne med korrekt dansk er måske heller ikke helt dumt set i forhold til hvor mange falske ord og forkortelser, der indgår i spillet.

Dansk Sprognævn planlægger nu næste udgave af Retskrivningsordbogen, som skal udkomme senere i år. Det er i den sammenhæng, at nævnet har været i gang med at strege gamle ubrugte ord ud. Men ligesom nogle ord har optrådt for sidste gang i ordbogen, er nogle andre først på vej ind.

Den nye udgave af ordbogen får katastrofale konsekvenser for visse ord. "Dorsk", "vindbøjtel" og "kalas" er nogle af de ord, man kan finde på Dansk Sprognævns liste over truede danske ord. Men indtil videre kan du roligt skrive dem i Wordfeud - når serverne i Norge er blevet opdateret med den retskrivningsordbogen.

Så husk også truede ord som "døgenigt", "kålhøgen", "sporenstregs" og "flottenhejmer" - der kan være gode point at hente i Wordfeud senere på ugen!

Wordfeud vurderes at have 250.000 spillere i Danmark lige nu. På verdensplan spiller 11 millioner Wordfeud – herunder to millioner unikke brugere om dagen. 30.000-40.000 nye spillere henter hver dag app’en, skriver den norske avis VG. I USA spiller man ikke Wordfeud, men Words.