Slut med at bruge ukrudtsbrændere i Sønderborg

Sønderborg bliver den niende i rækken af kommuner, der denne sommer har indført forbud mod afbrænding og åben ild i naturen. Også Odense Kommune overvejer et forbud.

Ni kommuner har nu indført forbud mod åben ild og afbrændinger i naturen.

Senest har Sønderborg Kommune fulgt eksemplet fra otte andre kommuner og indført forbud mod brug af åben ild.

»Forbuddet gælder hele kommunen, men det er især Sydals, der er i højrisiko-zonen,« siger viceberedskabschef Anders Nielsen, Sønderborg Kommune, til Kommunernes Landsforenings hjemmeside.

Forbuddet betyder, at det er forbudt at bruge ukrudtsbrændere. Desuden er det slut med at tage grillen med ud i naturen.

»Marker, grøftekanter og skovbund er meget tørre på grund af det gode vejr. Vi har løbende fulgt DMIs tørkeindeks, og derfor vurderer vi, at forbuddet må iværksættes nu,« siger Anders Nielsen.

I sidste uge indførte Fredericia, Kolding, Middelfart, Billund og Vejle kommuner afbrændingsforbud. Også i Faaborg-Midtfyn, Vesthimmerlands og Nyborg kommuner er der nu indført afbrændingsforbud. Flere andre kommuner, blandt andet Odense, overvejer ifølge Beredskabsinfo.dk et snarligt forbud.

Forbuddet mod brug af åben ild omfatter dog ikke brug af grillen hjemme i haven eller optænding i etablerede bålsteder ved stranden.