Slotspladsen venter på de 100.000

Demonstranter, der er kørt ind i busser fra hele landet, samles tirsdag eftermiddag på Christiansborg Slotsplads under paroler som »flere hænder« og »mere løn«.

Social- og sundhedsassistenterne indledte som de første eftermiddagens demonstrationer på Christiansborg Slotsplads. Foto: Scanpix Fold sammen
Læs mere

På forhånd var der varslet 15 formøder forskellige steder i København, og også i Odense, Århus, Aalborg, Kolding, Viborg, Sønderborg og på Bornholm blev der demonstreret.

Initiativet bag den store fælles demonstration på Slotspladsen venter 100.000 deltagere - flere end ved det seneste store opbud 17. maj.

Social- og sundhedsassistenterne åbnede kort efter middag ballet på Christiansborg Slotsplads. En gruppe fra Amager havde blandt andre fået selskab af kolleger fra Jylland, og allerede tidligt på dagen var forventningerne høje.

Annette Westergaard fra Amagergruppen mener, at man er blevet bedre til »at råbe op«.

»Vi er her for at markere, at vi stadig er på banen,« siger hun.

På Rådhuspladsen havde man samlet en af de største fælles fordemonstrationer. Her var det gymnasieeleverne og lærlingene, der samlet regnede med at stille 30.000 mennesker. Også her var deltagerne kørt ind på busser fra hele landet.

Politiet har på forhånd fået varslet 15 demonstrationer. Det ventes dog, at alt vil forløbe roligt. Også politiets egne folk vil demonstrere for bedre løn – dog ikke i uniform.