Slemt hosteanfald under tale: Her kommer Hillarys feber-redning

Demokraternes spidskandidat fik en tusse i halsen.

Nogle gange er det bare et glas vand, der skal til. Foto: AFP/Brendan Smialowski Fold sammen
Læs mere
Foto: BRENDAN SMIALOWSKI

Det er enhver talers frygt.

Midt i talen til fødselaren, der glæder sig umanerligt meget til at høre dine bevingede ord, suger du for meget luft ind og bryder ud i et slemt hosteanfald.

Sekunderne går; tussen vil ikke op, og du stresser dig selv ved at tænke, at det kræver en feberredning for at komme tilbage på sporet. Måske en kæk bemærkning.

Her er lidt inspiration, hvis du en dag havner i en lignende situation:

Mandag holdt den demokratiske præsidentkandidat tale foran tusindvis af tilhørere i Cleveland, Ohio, på Labour Day, og undervejs fik hun pludselig et hosteanfald. Det forløb sådan her:

HC: *host* *host* *host* (Hillary fjerner ikke mikrofonen fra munden, hvilket resulterer i, at hostene virkelig kan høres).

Med venstre hånd banker hun sig blidt på brystet ni gange, alt imens hun ligner en, der bruger de akavede sekunder på at udtænke en feberredning, som kan fyres af, når stemmen er tilbage.

HC (stadig presset, men kan dog tale): »Hver gang jeg tænker på Trump ... får jeg en allergisk reaktion.«

HC (kan nu næsten tale normalt): »Når jeg kommer helt over min allergiske reaktion ... *snøft* ... så lad mig sige, at vi er forsamlet her i dag, fordi vi ved, hvor vigtigt valget er i Ohio ... *host*... Ohio repræsenterer alt, hvad der er vigtigt ved det her valg.«

Talen, og ikke mindst hostene og den såkaldte allergiske reaktion, er populært samtalestof på sociale medier og selvfølgelig også på amerikanske tv-stationer, bl.a. på MSNBC.

Her nævner politiske eksperter, at Hillary Clintons mand, Bill, der var USA's præsident fra 1993 til 2001, kortvarigt mistede stemmen under sit præsidentembede, og at en rusten - eller manglende - stemme kan ses som et tegn på, at en politiker arbejder hårdt.

Og som en ekspert i MSNBC-studiet tørt konstaterer:

»Og hårdt arbejde er altid noget, vælgerne kan lide.«

Se hele episoden herunder