Slagters reaktion på hærværk: »Vi finder dig selv, tager dig ud bagved og stopper dig op i din egen tarm«

Hærværk fik en slagter i Fredericia til tasterne på Facebook. Her delte han sin vrede og gav et opsigtsvækkende »løfte«. Et opslag, som folk flittigt deler og reagerer på.

Fold sammen
Læs mere
Foto: Foto: Slagter Gregersen.

Gerningsmanden kiggede ikke op, da han lavede hærværk på Slagter Gregersens butik i Fredericia. I så fald havde han set et lille overvågningskamera, da han malede et sort kryds over et kohoved på butiksruden, og så havde han måske tænkt sig en ekstra gang om.

I stedet fik Slagter Gregersen fanget gerningsmanden på video, og hærværket fik slagteren til at dele sin vrede på Facebook. Det Facebook-opslag er blevet delt knap 3.000 gange og liket over 17.000 gange.

»Til dig, der har overmalet vores vindue i butikken kig op i højre hjørne og zoome ind og se det fine kamera,« starter opslaget.

Tonen i Facebook-opslaget får dog hurtigt en anden lyd.

»Vi har en god film af dig, men vi skal nok lade være at anmelde dig. Vi finder dig selv, tager dig ud bagved og stopper dig op i din egen tarm, for vi gider ikke jeres pis mere,« skriver Slagter Gregersen, der afslutter sin »hilsen« med:

»PS: Det skal selvfølgelig ikke tages som en trussel men et løfte. Mvh slagteren.«

Slagterens løfte om selvtægt har fået applaus såvel som ris.

17.000 likes lyver ikke, men mange Facebook-brugere er alligevel mere forarget over slagterens reaktion end selve hærværket.

Andre ser udelukkende Slagter Gregersens opslag som en vittighed og finder referencen til den danske film »De grønne slagtere« grinagtig.

»Man kan vel nærmest sige, at der er noget mytologisk ved at dræbe et dyr og så håne det ved at stikke det op i dets egen tarm,« sagde Ole Thestrup i rollen som slagtermesteren Holger i »De grønne slagtere«.

Selv understreger ejeren af Slagter Gregersen, Sebastian Tommy Gregersen, at han ikke går ind for selvtægt.

»Vi havde på ingen måde regnet med, at opslaget ville få så stor opmærksomhed. Det er jo helt overdrevet. Vi er selvfølgelig trætte af at blive udsat for hærværk, men det var nu ment som sjov og som en bevidst reference til et citat fra »De grønne slagtere«,« siger Sebastian Tommy Gregersen.

Sebastian Tommy Gregersen fortæller, at hærværk efterhånden har kostet ham 60.000 kroner. Slagterbutikken har blandt andet måttet udstyres med panserglasruder, ligesom der efter de første tilfælde af hærværk blev sat et overvågningskamera op.

Overvågningsbillederne af gerningsmanden, der maler på butikkens ruder, bliver nu gennemgået og overleveret til politiet.