Slagteri genansætter efter brand

De første slagteriarbejdere er genansat efter slagteribranden i Skive. Alle ventes genansat ved weekendarbejde i Holstebro og Herning fra 11. august.

Efter slagteribranden i Skive i mandags ansatte Danish Crown allerede onsdag de første 15 slagteriarbejdere på afdelingen i Holstebro. Men inden ugens udgang ventes samtlige hjemsendte at få tilbudt arbejde i løbet af tre uger, fortrinsvis ved weekendarbejde i Holstebro og Herning.

Det oplyser kommunikationsdirektør Anne Villemoes til Ritzau.

I alt blev omkring 480 slagteriarbejdere hjemsendt, da store dele af Skive-slagteriet nedbrændte, men det er Danish Crowns plan at tilbyde de hjemsendte folk weekendarbejde på slagterierne i Holstebro og Herning fra 11.-12. august.

I hvilket omfang Skive-slagteriet kan genopbygges er endnu uafklaret. Det afhænger af skadernes omfang.

Weekendarbejdet planlægges efter samme mønster, som Danish Crown anvendte, da det dobbelt så store slagteri i Blans ved Sønderborg brændte ned i april. I tre måneder har de 800 slagteriarbejdere her været tilbudt job på andre jyske slagterier, men en stor del er nu tilbage i Blans.

- Inden for fire-seks uger er det desuden vores plan at genoptage nødslagtninger i Skive, men formentlig kun i halvt omfang i forhold til før branden, siger Anne Villemoes.

/ritzau/