Slagteri genansætter efter brand

90 slagteriarbejdere er genansat efter slagteribranden i Skive. Andre tilbydes weekendarbejde i Holstebro og Herning og på længere sigt i Skive igen.

Efter slagteribranden i Skive i mandags ventes Danish Crown allerede onsdag at genansætte 90 slagteriarbejdere. De 75 skal foreløbig arbejde på afdelingen i Nykøbing Mors og de 15 i Holstebro.

I alt blev omkring 480 slagteriarbejdere hjemsendt, da store dele af Skive-slagteriet nedbrændte, men det er Danish Crowns plan at tilbyde de hjemsendte folk aften- og weekendarbejde på slagterierne i Holstebro og Herning i løbet af to-tre uger og på længere sigt i Skive igen.

I hvilket omfang Skive-slagteriet kan genopbygges er endnu uafklaret. Det afhænger af skadernes omfang.

Weekendarbejdet planlægges efter samme mønster, som Danish Crown anvendte, da det dobbelt så store slagteri i Blans ved Sønderborg brændte ned i april. I tre måneder har de 800 slagteriarbejdere her været tilbudt job på andre jyske slagterier, men er nu tilbage i Blans efter delvis genopbygning af anlægget.

- Inden for fire-seks uger er det desuden vores plan at genoptage slagtningerne i Skive, men formentlig kun i halvt omfang i forhold til før branden, siger kommunikationsdirektør Anne Villemoes.

/ritzau/