Slåskamp mellem danske og udenlandske hjemløse på Christianshavns Torv

Mandag aften kom hjemløse og romaer ifølge Ekstra Bladet op at slås på Christianshavns Torv i København.

Marlene 'Malle' Granild og hunden MJ er hjemløse og holder til på Christianshavns Torv. Hun var til stede, da der mandag aften opstod slåskamp mellem en gruppe danske hjemløse og en gruppe udenlandske. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ida Marie Odgaard
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Et slagsmål mellem en gruppe danske hjemløse og, hvad Ekstra Bladet betegner som romaer, fandt sted mandag aften på Christianshavns Torv i København.

Ekstra Bladet har fået fat i en privat videooptagelse, der viser hændelsen. Her ses en gruppe mænd, der slår hinanden og vælter hinanden omkuld. En af de hjemløse bliver desuden slået i hovedet med en flaske.

Københavns Politi bekræfter, at de 18.52 fik en anmeldelse om »uorden«.

»Det bliver beskrevet som en episode mellem hjemløse og udlændinge. Da vi kommer derud, foretager vi en anholdelse af en udenlandsk mand. Han er sigtet for overtrædelse af straffelovens paragraf 244 – den milde voldsparagraf. Derudover har vi rekvireret overvågning, der nu skal gennemgås af efterforskerne,« siger vagtchef Thomas Tarpgaard til Ekstra Bladet.

En af de hjemløse, der befandt sig på torvet, er Marlene Malle Granild, næstformand i foreningen Hjemløse for hjemløse. Hun fortæller, at de var en gruppe hjemløse i den ene ende af torvet, mens »fire romaer« stod i den anden og spillede musik. De hjemløse bad dem slukke musikken flere gange, og »pludselig« opstod der tumult.

Hun fortæller i øvrigt til Ekstra Bladet, at det ikke er første gang, der er konflikter mellem de danske og udenlandske hjemløse.

Som Berlingske for nylig kunne berette, oplever et stigende antal københavnske hjemløse at blive opkrævet penge fra romaer og østeuropæere for at overnatte på gaden. 500 kroner per nat, lød kravet blandt andet til André Christiansen, der har været hjemløs i syv år.

»Metoden bliver mere og mere udbredt. Uden at være racistisk, for det er vi ikke, må man bare sige, at problemet bliver større, jo flere romaer og østeuropæere, der kommer til København,« udtalte Michael Høyer, formand for de hjemløses landsforening SAND Hovedstaden, i den forbindelse.