Skytter: Nej til kraftige luftgeværer

Man kan ikke få sit ulovlige luftgevær lovliggjort ved at blive medlem af en skytteforening. Vi bruger slet ikke de kraftige geværer, understreger formanden for De Danske Skytteforeninger.

Når en stor del af de omkring 800.000 luftgeværer og -pistoler i Danmark bliver omfattet af våbenloven fra 1. juni, kræver det særlig tilladelse at skyde med dem. Tilladelsen kan man blandt andet få via skytteforeningerne, lyder det i Justitsministeriets bekendtgørelse, men det er ikke korrekt, erklærer skytterne nu.

De Danske Skytteforeninger bruger nemlig kun de allermindste luftvåben, som fortsat er frit tilgængelige. De kraftige våben er foreningerne ikke interesseret i, understreger landsformand Christian Kjær Pedersen.

- Vi kan kun give tilladelse til de våben, man kan skyde med i vores egne programmer, siger han i en pressemeddelelse.

Formanden er tilfreds med de nye, skærpede regler, som siger, at luft- og fjedervåben med en kaliber over 4,5 millimeter skal registreres og kun må affyres af folk med jagttegn eller med særlig tilladelse.

- Der er kommet nogle meget kraftige luftvåben på gaden, som i nogle tilfælde skyder hårdere end de salonvåben, vi bruger i skytteforeningerne. Vi lægger i organisationen meget vægt på sikkerheden, så derfor støtter vi, at de kraftige luftvåben skal registreres, siger Christian Kjær Pedersen.

De Danske Skytteforeninger har cirka 70.000 medlemmer over hele landet. Medlemmerne skal godkendes af både den lokale forening og af politiet, hvis de vil skyde med et registreringspligtigt våben, eksempelvis en salonriffel.