Skyer forpurrer kig til solformørkelse

Fredag er der lagt op til et tæt lag skyer, der vil forhindre de fleste i at opleve solformørkelsen. Det er samtidig startskuddet til en weekend med en snert af vinter.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Lad det være sagt med det samme: Det er ret tvivlsomt, om du kommer til at se noget til den meget omtalte solformørkelse fredag formiddag. Landet vil nemlig være pakket ind i et tæt lag af skyer fra morgenstunden.

Men der er et spinkelt håb, hvis man befinder sig i den sydligste del af landet, lyder det fra meteorolog Anja Bodholdt, DMI.

»Fredag tegner generelt til at blive en skyet dag, men det bliver nok i den sydligste del af landet, hvor der vil være bedst chance for at se solformørkelsen,« siger den vagthavende meteorolog.

Det er et lavtryk, der driver ned over landet fra nordvest, der er skyld i det skyede vejr. Hvor tykt skydækket bliver, er dog svært at forudse, så solformørkelsen kan måske anes trods skyerne.

Skydækket fredag har også lidt regn med sig, og natten til lørdag kan det slå over i slud og måske tøsne. Og det indvarsler samtidig en weekend med en forbigående snert af vinter.

Lørdag bliver nemlig ganske kold og blæsende. Den nordlige del af landet kan få kig til solen, og opklaringen breder sig til resten af landet i løbet af dagen. Temperaturen kommer højst op på fem grader, og en jævn til hård vind betyder, at det vil føles isnende koldt.

Også natten til søndag bliver der brug for huer og handsker for at holde varmen, hvis man skal udenfor. Helt ned til fem graders frost kan vi vente os, så der kan blive brug for at skrabe is af bilruden, hvis du skal til bageren efter morgenbrød søndag morgen.

Det klare vejr betyder, at der er udsigt til sol søndag morgen, men i løbet af dagen kommer der skyer ind over landet fra nordvest. Igen bliver det en forholdsvis kølig dag med maksimalt fem grader.