Skyderier og eksplosioner får Falck til at opruste ambulancer

Falcks flåde af ambulancer er i øjeblikket ved at blive opgraderet med særlige pakker med hjælpemidler til behandling af skudofre og andre svært tilskadekomne med massive blødninger.

Alle Falcks 400 ambulancer vil blive udstyret med et nyt »blødningskit« – en beslutning Falck har truffet ovenpå en stigning i antallet af skyderier og eksplosioner. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR

De senere års talrige skyderier i gaderne har fået Falck til at opruste flåden af ambulancer. Fremover vil bilerne således være bedre udstyrede til at hjælpe tilskadekomne efter blandt andet skyderier eller eksplosioner, oplyser Falck i en pressemeddelelse.

Tiltaget betyder, at alle Falcks 400 ambulancer fremover vil blive udstyret med et »blødningskit«, som er et supplement til det eksisterende ambulanceudstyr, skriver Falck.

Pakken består af specielle bandager, tourniqueter – også kaldet et årepresser – samt speciel gaze til at stoppe blødninger.

Baggrunden er, oplyser Falck, at der i de senere år har været en stigning i antallet af hændelser med flere svært tilskadekomne, som kræver særligt udstyr til blødningskontrol.

Det nye »blødningskit« gør det muligt at stoppe selv svære blødninger ganske hurtigt, oplyser Falck. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR.

»Vi ved af erfaring, at alvorligt sårede kan forbløde, hvis ikke de behandles øjeblikkeligt. Vores ambulancepersonale er veluddannet og i stand til at kontrollere blødninger, men vi må erkende, at en blødning nogle gange kan være så alvorlig, eller der kan være mange tilskadekomne på samme tid, at yderligere udstyr er nødvendigt,« siger Martin Betzer, kvalitets- og udviklingschef i Falck Ambulance Danmark i pressemeddelelsen.

Der findes i Danmark ikke statistik over det årlige antal skudepisoder. Det nærmeste, man kommer et tal, er Rigspolitiets opgørelse over banderelaterede voldsepisoder, hvor der i 2017 blev registreret 87 banderelaterede skudepisoder.

Det er ikke et politisk krav, at ambulancerne skal udstyres med et »blødnings-kit«.