Skyderi ved synagogen i København: Jødisk mand dræbt og to betjente såret

Ved et skyderi natten til søndag ved synagogen i Krystalgade i København er en person dræbt af skud i hovedet, og to politifolk er såret af skud i henholdsvis arm og ben, oplyser Københavns Politi.

Stærkt bevæbnet politi i gadebilledet natten til søndag. Fold sammen
Læs mere
Foto: Martin Sylvest
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den civile person, som natten til søndag blev skudt i hovedet under et skyderi foran den jødiske synagoge i det indre København, er afgået ved døden.

Det bekræfter Allan Wadsworth-Hansen, der er vicepolitiinspektør hos Københavns Politi, på et pressemøde tidligt søndag morgen klokken 04.

»Det starter med, at der er politi til stede, da der kommer person hen, som begynder at skyde. Betjente bliver ramt i arm og ben – de er begge under behandling og uden for livsfare. En civil person bliver desværre også ramt. Han er afgået ved døden,« siger Allan Wadsworth-Hansen på pressemødet.

Det var en ung jødisk mand, der har mistet livet, oplyser formanden for Det Jødiske Samfund i Danmark til TV 2 News.

Den unge mand var medlem Den Jødiske Menighed, og han udførte adgangskontrol i forbindelse med en jødisk konfirmationsfest.

Lørdag eftermiddag mistede en 55-årig mand også livet, da der adskillelige skud blev affyret under et debatmøde om ytringsfrihed på Krudttønden på Østerbro.

TV: Lejlighed ransages i Mjølnerparken efter skuddrama

 

Politiet vil endnu ikke bekræfte med sikkerhed, at der er sammenhæng mellem de to skyderier:

»Vi ved ikke, om der er nogen forbindelse mellem de to skudepisoder, men det ville være oplagt at tænke, at det er der.«

Politiet efterforsker begge skudepisoder som mulig terror og er nu på jagt efter gerningsmændene fra skudepisoderne:

»Vi kender ikke det akkurate nummer af gerningsmænd, men siden vi har to skyderier, er det oplagt, at det er to mænd, vi leder efter.«

Om den generelle sikkerhed i København forsikrer politiinspektøren, at der på ingen måde er tale om et generelt forbud mod at bevæge sig ud i København.

»Vi er massivt til stede i hele byen, og man kan klart forvente, at der vil være mere politi til stede i København de kommende dage, end man er vant til,« siger han og opfordrer borgere til at kontakte politiet, hvis man ser noget mistænkeligt:

»Lad være med at forsøge at gribe ind, hvis man ser noget. Ring til os. Jo hurtigere vi kan komme frem til stedet, jo bedre.«

Under de to skyderier blev flere politibetjente ramt af skud - de er alle uden for livsfare, bekræfter Allan Wadsworth-Hansen på pressemødet.

TV: Her lægger Helle Thorning-Schmidt blomster ved synagogen i Krystalgade