Skyderi på åben gade koster otte år og syv måneders fængsel

En 26-årig mand er skyldig i drabsforsøg, våbenbesiddelse og groft røveri og skal i fængsel i over otte år.

Læs mere
Fold sammen

Et nævningeting i Københavns Byret har sendt en 26-årig mand i fængsel i otte år og syv måneder, efter at han er kendt skyldig i drabsforsøg, våbenbesiddelse og groft røveri.

Det skriver Københavns Politi i en pressemeddelelse.

Manden skal i fængsel, efter at han nytårsaften 2016 affyrede to skud på åben gade på Nørrebro i København. Skuddene var rettet mod en gruppe på fire personer, men ingen blev ramt.

Den 26-årige er i den forbindelse kendt skyldig i drabsforsøg.

Men det er ikke kun skudepisoden, manden står til ansvar for.

Ti dage efter skudepisoden - 10. januar 2017 - begik han sammen med en eller flere medgerningsmænd røveri mod en værditransport uden for en Hugo Boss-forretning i Ringsted Outlet.

Her truede han personalet med en pistol og fik dem til at udlevere næsten en halv million kroner. Han slog ligeledes en vagt i hovedet og sprøjtede peberspray mod vagten.

Tre en halv måned senere stjal den unge mand en bil i Rødovre, mens føreren stadig var i bilen. Han kørte herefter rundt med føreren på passagersædet i to og en halv time.

Den 26-årige er derfor også kendt skyldig i frihedsberøvelse.

Manden ankede dommen på stedet.

Ünal Harmankaya blev først anholdt næsten fem måneder efter skyderiet på Nørrebro. Det skete, da svensk politi i slutningen af maj sidste år anholdt ham i Malmø.

Københavns Politi havde ellers været meget tæt på at anholde ham tidligere samme måned i en dramatisk situation i Hvidovre.

Her skød og sårede politiet en kamphund, der tilhørte Harmankaya. Han havde dog held til at flygte i strømpesokker.

/ritzau/