Skybrud skyld i voldsomme oversvømmelser: 'Ødelæggelserne er enorme'

Arkivbillede. Her viadukt oversvømmet i centrum af Vejle. (Foto: Claus Fisker/Scanpix 2014) Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Fisker

En stor del af den gamle bydel i Hobro er blevet oversvømmet og har lidt store skader, efter at et voldsomt skybrud ramte byen onsdag eftermiddag. Også Horsens er blevet ramt af enorme vandmasser.

Det fortæller Karsten Strauss, der er indsatsleder hos Nordjyllands Beredskab til BT.

»Problemet er, at der er kommet over 50 mm regn på en gang. Normalt bliver det samlet i regnvandsbassiner. Men på grund af det store vandtryk bristede en af siderne på et af regnvandsbassinerne. Og det har ført til, at enorme mængder vand er skyllet ind over den gamle bydel i Hobro,« forklarer han.

Ifølge Karsten Strauss var det mange hundrede kubikmeter vand, der pludselig væltede ind over den gamle bydel, der ligger i en lille dal.

»Det var virkelig meget vand på en gang,« siger indsatslederen og fortæller, at mange huse har lidt stor skade.

»Ødelæggelserne er enorme. Der er mange huse, der har taget vand ind. Der er ødelagte haver og vejnet. Det er ret voldsomt,« siger Karsten Strauss.

Han vurderer, at omkring 40 huse har fået skader af vandet, og at det vil koste ’mange penge’ at udbedre skaderne.

Vandet er onsdag aften trukket væk fra gader og stræder igen, men beredskabet frygter for det kommende døgn.

»Bekymringen er, at der kommer mere vand i nat og i morgen, »siger Karsten Strauss.

Netop derfor har det lokale beredskab også fået hjælp fra Beredskabsstyrelsen i Herning, der har sendt et stort mandskab til Hobro for at gøre klar til, hvis himlen atter åbner for sluserne.

Blandt andet har beredskabet forsøgt at reparere det ødelagte vandbassin, så vandet bliver, hvor det skal.

Hobro er dog langt fra den eneste by, der er generet af vejret onsdag. Et voldsomt regnvejr har dagen igennem generet store dele af landet.

I blandt andet Horsens er der faldet rigtig meget vand. En meget lokal byge satte sig nærmest fast over byen onsdag formiddag, hvilket resulterede i 15,2 millimeter i løbet af tre timer, oplyser DMI.