Skybrud har fyldt jyske kældre med vand

Fra morgenstunden melder Falck om adskillige henvendelser om vand i kælderen i det syd- og sønderjyske efter skybruddet natten til fredag.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Vagtberedskabet hos Falck har fundet gummistøvlerne frem og gjort klar til at rykke ud til borgere med vand i kælderen.

Sådan lyder meldingen fra kommunikationschef Louis Honoré, som kan berette, at Falck allerede omkring klokken syv fredag morgen har fået henvendelse fra 42 borgere, hvis kældre er mere våde end godt er.

»Der er godt gang i det nede i det syd- og sønderjyske her til morgen. Vi har fået 42 henvendelser fra borgere, der primært har problemer med vand i kælderen på grund af det her styrtregn,« siger han.

Og kommunikationschefen forventer alt i alt, at det bliver en travl dag for Falck.

»Det er svært at sige, hvordan perspektivet er, for det er ikke alle folk, der er vågne endnu eller har fået tjekket deres kældre. Men der er en del, der ringer ind nu, så vi får nok en travl dag nede i det sydlige Jylland,« siger Louis Honoré.

Det er primært i områderne omkring Vejle, Kolding og Horsens, der er ramt, lyder det fra Falck, mens Sønderborg og Als heller ikke er kommet tørskoet igennem natten.

Men der er dog ikke lutter dårlige nyheder. Fra Vejdirektoratet lyder det, at de danske statsveje ser ud til at være i fin stand efter styrtregnen natten til fredag.

»Det er selvfølgelig vådt derude, og man skal også være opmærksom på, at der kan være pytter og at man risikerer aquaplaning. Men vi har i hvert fald ikke fået meldinger om, at der skulle være store problemer,« siger Brit Osted Nielsen, vagthavende i Vejdirektoratets Trafikinformationscenter.

Dog understreger den vagthavende, at der kan være større problemer på landets kommunale veje.

»På kommunevejene skal man lige være opmærksom, for der er nogle af dem, der ligger i meget lavtliggende områder, hvor der kan være en del vand. Vi har ikke oversigt over dem, så jeg kan kun sige, hvordan det måske kan se ud,« fortæller Brit Osted Nielsen.