Nyhedsvarsel
Samfund

Skybrud, hagl og over 5000 lyn rammer København

Opdateres: Et voldsomt skybrud, hagl og mere end 5000 lyn har ramt hovedstadsområdet. Lyngbyvej oversvømmet. Tivoli lukket af regn og strømsvigt.

Situationen på Store Kongensgade. Foto: Pierre Bannasch Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Et voldsomt uvejr har ramt hovedstadsområdet.

Ifølge DMI har der været mere end 5000 lynnedslag på Sjælland de sidste tre timer. Der meldes om skybrud i Kastrup, på Frederiksberg og Østerbro.

Både telefon- og tv-signal har været nede.

Billedserie: Se læsernes billeder af skybruddet

"Det er vildere end sidste gang. Biler er kørt fast inde midt i København. På Østerbro er der tale om deciderede bølger midt på strandboulevarden," fortæller Berlingskes journalist Mads Allingstrup, der befinder sig på stedet.

Skybrud er defineret ved, at der falder mere end 15 mm regn på 30 minutter eller derunder, hvorved der er stor risiko for overbelastning af kloaksystemerne, der igen kan føre til vand i kælderen og oversvømmede veje.

Står i vand til livet

Desuden falder der store hagl.

Ifølge Berlingskes journalist Trine Munk, er der kaos omkring Nyhavn, efter at vandet er begyndt at vælte ind i flere restauranter under jazzfestivalen.

Uvejret nåede ved 21-tiden Roskilde Festival.

- Det er helt vildt - også med lyn og torden. Folk er nærmest blevet overrumplede af regnen, og jeg frygter virkelig for, hvordan der ser ud i mit telt, når jeg kommer tilbage i lejren engang i aften, siger Berlingskes udsendte Laura Juul.

Store problemer for brandvæsenet

Københavns Brandvæsen bekræfter, at de store mængder regn, der er faldet de seneste timer, har givet store problemer i hele Københavnsområdet.

- Der er oversvømmelser over det hele, men jeg har ikke tid til at tale mere med dig lige nu, for vi har alt for travlt, siger den vagthavende ved brandvæsenet til bt.dk.

Også hos Falck er der travlt.

- Der er rigtig mange, der har ringet fra klokken 19 og frem efter. De fleste har vand i kældrene, eller kloakker, der er stoppet. Folk ringer med alle typer regnrelaterede skader, siger Jeppe Ilkjer, der er kommunikationsmedarbejder hos Falck.

Send dit billede af uvejret til Berlingske på internet@berlingske.dk

Opdateres...