Skudofre er ikke kendte bandemedlemmer

De fire unge somaliske mænd, der blev beskudt i Husum, var kendt af politiet, men ikke for bandekriminalitet.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De fire unge mænd, der torsdag aften blev beskudt med et automatvåben i Husum nær Tingbjerg ved København, var kendt af politiet.

- Det er personer, der er kendt for kriminalitet, men ikke for bandekriminalitet, siger politiinspektør Svend Foldager fra Københavns Politi.

- Men jeg tror, at det er banderelateret - det tyder meget på. Omstændighederne omkring skyderet minder meget om tidligere episoder, der har haft med bandemiljøet at gøre, siger han.

En 19-årig mand af somalisk afstamning blev dræbt af blandt andet skud i hovedet. En anden mand blev ramt af et skud, der gik ind ved øret og ud igen ved øjet, men hverken han eller den tredje sårede - der blev ramt i hånden - er i livsfare. Den fjerde mand slap uskadt.

De blev beskudt, da en mand steg ud af en sort Audi - der blev stjålet for 10 dage siden i Glostrup - og affyrede en byge af skud med et automatvåben med 9mm ammunition. Der var mindst to personer i bilen og muligvis flere.

- Vi ved, at personen, der skyder, stiger ud fra højre side af bilen. Han er høj - omkring 190 centimeter. Men vidneforklaringerne peger i for mange retninger til, at vi kan sige noget om gerningsmændene.

- Vi har ingen viden om, hvem de er. Deres etnicitet er vi heller ikke bekendt med, siger politiinspektøren.

Som følge af drabet og drabsforsøgene har politiet oprettet en visitationszone i området omkring Tingbjerg og ned til Frederikssundsvej, så de områder, hvor der har været skyderier, er dækket ind, forklarer Svend Foldager.

Også i andre områder i Københavns politikreds vil betjente være massivt til stede i den kommende tid.

- Det gør vi dels for at skabe mere tryghed for beboere i områderne, men også for at gøre det mere risikofyldt for personer med våben at færdes i de områder, siger politiinspektøren.

Både torsdag og fredag har politiet afhørt en række vidner i sagen. Endnu er der ingen oplysninger, der kæder skuddrabet sammen med den verserende bandekonflikt.

/ritzau/