Skudofre er ikke kendte bandemedlemmer

De fire unge somaliske mænd, der blev beskudt i Husum, var kendt af politiet, men ikke for bandekriminalitet.

De fire unge mænd, der torsdag aften blev beskudt med et automatvåben i Husum nær Tingbjerg ved København, var kendt af politiet.

- Det er personer, der er kendt for kriminalitet, men ikke for bandekriminalitet, siger politiinspektør Svend Foldager fra Københavns Politi.

- Men jeg tror, at det er banderelateret - det tyder meget på. Omstændighederne omkring skyderet minder meget om tidligere episoder, der har haft med bandemiljøet at gøre, siger han.

En 19-årig mand af somalisk afstamning blev dræbt af blandt andet skud i hovedet. En anden mand blev ramt af et skud, der gik ind ved øret og ud igen ved øjet, men hverken han eller den tredje sårede - der blev ramt i hånden - er i livsfare. Den fjerde mand slap uskadt.

De blev beskudt, da en mand steg ud af en sort Audi - der blev stjålet for 10 dage siden i Glostrup - og affyrede en byge af skud med et automatvåben med 9mm ammunition. Der var mindst to personer i bilen og muligvis flere.

- Vi ved, at personen, der skyder, stiger ud fra højre side af bilen. Han er høj - omkring 190 centimeter. Men vidneforklaringerne peger i for mange retninger til, at vi kan sige noget om gerningsmændene.

- Vi har ingen viden om, hvem de er. Deres etnicitet er vi heller ikke bekendt med, siger politiinspektøren.

Som følge af drabet og drabsforsøgene har politiet oprettet en visitationszone i området omkring Tingbjerg og ned til Frederikssundsvej, så de områder, hvor der har været skyderier, er dækket ind, forklarer Svend Foldager.

Også i andre områder i Københavns politikreds vil betjente være massivt til stede i den kommende tid.

- Det gør vi dels for at skabe mere tryghed for beboere i områderne, men også for at gøre det mere risikofyldt for personer med våben at færdes i de områder, siger politiinspektøren.

Både torsdag og fredag har politiet afhørt en række vidner i sagen. Endnu er der ingen oplysninger, der kæder skuddrabet sammen med den verserende bandekonflikt.

/ritzau/