Skudmændene bag saudisk attentat havde øvet angreb i flere uger

De tre mænd, der skød en dansk Arla-medarbejder i Saudi-Arabien tilbage i november, havde øvet og forberedt sig på angrebet i flere uger op til.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det var tre velforberedte attentatsmænd, der mod slutningen november forsøgte at skyde og dræbe en dansk Arla-medarbejder i dennes bil.

Det skriver New York Times, der citerer Saudi-Arabiens indenrigsminister for at sige, at attentatsmændene havde trænet og forberedt sig på angrebet i flere uger op til.

»Gerningsmændene bag dette onde angreb har trænet i to uger op til angrebet,« siger indenrigsminister Masour al-Turki ifølge New York Times.

Tre mænd blev anholdt tidligere på ugen for angrebet. De er alle tre tilhængere af Islamisk Stat (IS), der har opfordret til, at man »forfølger« og »dræber« vesterlændinge fra den koalition, der bekæmper IS i Syrien og Irak.

Skyderiet fandt sted 22. november, da den udstationerede dansker var på vej hjem fra sit arbejde. En bil kørte op på siden af danskerens, og der blev herefter affyret fem skud - tre af dem ramte den danske Arla-medarbejder. Hans tilstand meldes som stabil, og Arla har selv oplyst, at han er i god bedring.

De tre anholdte er både skytten, føreren af bilen og den person, der filmede episoden til en film, der sidenhen er blevet gjort tilgængelig på internettet.

Siden angrebet har Politiets Efterretningstjeneste, PET, rådgiver flere danske virksomheder med filialer i Saudi-Arabien om sikkerhedstiltag, der kan hjælpe til at forhindre, at ansatte bliver ofre for angreb udført af militante grupperinger.