Skudepisoderne kan gentage sig

Opklaringsarbejdet med nattens skyderier mod politiet i Vollsmose er i gang, men der er ingen enkle løsninger for at forebygge gentagelser, lyder det fra Det Kriminal Præventive Råd.

Foto: Lars K. Mikkelsen, scanpix.
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det bliver svært at forebygge, at skudepisoderne fra Vollsmose i nat ikke gentager sig.

- Det er en voldsom hændelse med en kompleks problemstilling som baggrund, siger Karsten Nielsen, specialkonsulent fra Det Kriminal Præventive Råd, efter skudepisoden mod politiet i Vollsmose i nat.

- Desværre er der ingen enkle løsninger, hvis noget lignende skal forebygges. Men det er nødvendigt at dykke ned i årsager, før der kan gøres noget ordentligt ved det, siger han.

Politiet er i gang med opklaringsarbejdet, men ved endnu ikke, hvem gerningsmændene er, og hvad skyderiet skyldes. På rådhuset tager de også hændelsen alvorligt.

- Vi har et tæt samarbejde med politiet og mødes hver mandag i Vollsmose for at følge udviklingen. Den gruppe sammenkaldes her i dag for at få et overblik over, hvad der er baggrunden for den voldsomme reaktion i går. Har det noget at gøre med irakerne, der blev fjernet fra kirken i København, eller er der andre ting under opsejling, siger borgmester Jan Boye (K).

Formanden for politiforbundet, Peter Ibsen, siger, at konsekvensen kan være, at man bliver nødt til at gå ind i forskellige polititaktiske overvejelser, som for eksempel at sende flere politifolk samlet ud i sådan nogle områder som Vollsmose.