Skuddrama førte til fængsling og store visitationszoner

Politiet har oprettet seks visitationszoner i København i kølvandet på skuddrab. Samtidig er en person blevet varetægtsfængslet.

En blev fængslet og tre løsladt i Københavns Dommervagt torsdag. De er sigtet for overtrædelse af våbenloven og blev anholdt natten til torsdag efter et skuddrama på Nørrebro, hvor én blev dræbt og en anden såret.

De fire blev anholdt i en bil ved Rigshospitalet, hvor den dræbte og den sårede befandt sig, efter at ukendte gerningsmænd åbnede ild mod deres bil på Mimersgade. Politiet mener, at de var i området for at beskytte de indlagte mod eventuelle nye angreb. De var iført skudsikre veste og havde en pistol i bilen.

Nærmest samtidig med, at dommeren afsagde sin kendelse i Københavns Dommervagt, satte politidirektør Hanne Bech Hansen sin underskrift på en plan over såkaldte visitationszoner i store dele af København. Oprettelsen af zonerne skal give politiet lov til at kropsvisitere alle, der befinder sig i områderne.

Visitationsplanen er den mest omfattende, der er iværksat i København, og udspringer af en række skudepisoder og overtrædelser af våbenloven, der har været i hovedstadsområdet på det seneste.

/ritzau/