Skuddrab koster 30-årig aarhusianer fængsel på livstid

En 21-årig blev sidste år dræbt af skud i det vestlige Aarhus. Retten har torsdag dømt en 30-årig for drabet.

Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Fængsel på livstid. Det er dommen til en 30-årig mand, der torsdag er dømt for et skuddrab begået i det vestlige Aarhus sidste år.

Det oplyser Østjyllands Politi.

Dommen er faldet ved Retten i Aarhus.

30-årige Haben Kahsai er dømt for at have dræbt en 21-årig med skud i maven. Straffen er blevet skærpet, fordi der er tale om et skyderi på et offentligt sted, hvor mange mennesker færdes. Det fremgår af dommen.

Drabet skete 25. september sidste år omkring klokken 19.30 i området omkring Kappelvænget 6 i Aarhus.

Skuddet ramte den 21-årige i mavesækken og tarmene. Han døde klokken 20.05 – godt en halv time efter skyderiet.

Mændene kendte hinanden i forvejen fra en bandegruppering, de begge har relationer til. De to havde dog nogle uoverensstemmelser indbyrdes, som endte med at koste den yngste af dem livet.

Flere af deres venner var lige i nærheden, da skyderiet fandt sted. Det var nogle af vennerne, som kørte den 21-årige til skadestuen. Hans skader var dog så omfattende, at den unge mands liv ikke stod til at redde.

Det var også vidner, der sendte politiet på sporet af Haben Kahsai. Men under retssagen sagde flere af dem pludselig, at de var blevet presset til at pege på den nu 30-årige.

Det købte retten dog ikke.

»Jeg er meget tilfreds med, at retten fuldstændigt tilsidesatte forklaringen om, at vidnerne var blevet presset til at udpege gerningsmanden,« udtaler specialanklager Dorthe Lysgaard, der har ført sagen, i en pressemeddelelse.

»Det er desværre ikke usædvanligt, at vidner pludseligt ændrer forklaring i sager i bandemiljøet. I denne sag var der heldigvis også en del bevismateriale, der var med til at underbygge tiltalen mod den 30-årige, blandt andet dna-materiale, teleoplysninger og overvågningsvideoer,« siger hun.

Haben Kahsai nægter sig skyldig og har anket dommen.

/ritzau/