»Skuddet ramte 10 centimeter over mit hoved«

Mindst 75 skud blev affyret tirsdag aften i Taastrupgård. Et mirakel ingen blev ramt, siger politiet.

Politifolk besigtiger skudhullerne i Taastrupgård. Foto: Liselotte Sabroe Fold sammen
Læs mere

Da en gruppe unge mænd skød omkring sig i Taastrupgård-bebyggelsen, ramte de Mahmood Mangals vindue på 2. sal. Kuglen fortsatte ind i væggen i stuen, hvor den stadig sidder. Der ligger stadig glasskår ligger på gulvet, for politiet har bedt familien om ikke at røre noget.

»Jeg troede først, det var fyrværkeri. Men efter 10-12 brag kunne jeg regne ud, at det var skud,« fortæller Mahmood Mangal.

Mahmood Mangal gik hen til altandøren for at se, hvad der skete udenfor, da skuddet ramte ruden 10 centimeter fra hans hoved. Han og hans lille familie har boet i Taastrupgård i 11 år og har aldrig været utryg. Han er tidligere officer i den afghanske hær, så han er »vant til at høre skud«.

»Men jeg regnede ikke med, at jeg skulle opleve det her i Danmark. Jeg tænkte kun på min lille søn, der sad i sin stol foran vinduet,« siger Mahmood Mangal.

På parkeringspladsen og stierne er der spor efter politiets efterforskning. Hvide cirkler på jorden, der hvor man har fundet tomme patronhylstre. På vinduer og altaner i boligblokken markerer orange pile, hvor skuddene ramte. En gruppe unge fyre følger politiets og pressens tilstedeværelse tæt. Selv om der blev affyret mindst 75 skud har flere beboere i området først hørt om skyderiet om onsdag morgen.
»Det er uhyggeligt, at det kommer så tæt på. Jeg tror, det må være nogen udefra, for normalt er her meget stille og roligt,« siger Betina Gellet, der bor længere nede i området, og derfor ikke hørte skyderierne.

Onsdag eftermiddag holdte repræsentanter fra politiet, boligselskabet og kommunen pressemøde om tirsdagens »meget kedelige episode« som Høje Taastrups borgmester, Michael Ziegler (K) kaldte det. Efterforskningsleder fra Vestegnens Politi, Bent Isager siger det er et mirakel, at ingen blev ramt af de mange skud.

»Det er helt tilfældigt, at det skete i Taastrupgård. Det er ikke skudt efter beboerne,« siger Bent Isager.

Der er endnu ikke foretaget nogen anholdelser, men politiet har fået henvendelser fra mulige vidner.