Skud mod tre tilfældige personer: Kvinde er ramt

To helt tilfældige personer er blevet ramt af skud på Nørrebro natten til torsdag.

Pressebriefing på Københavns Politigård efter skyderi på Nørrebro. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen

Natten til torsdag blev der ved to episoder affyret skud mod i alt tre tilfældige personer på Nørrebro i København. Det oplyser Københavns Politi på et pressemøde torsdag formiddag.

En svensk kvinde er ramt af skud, og en mand blev strejfet. Kvinden er blevet opereret og hendes tilstand er stabil.

Det første skud blev afgivet i Heimdalsgade, hvor der blev skudt mod en person, som kom ud fra en butik. Personen, som ifølge politiet ikke har noget med bandekonflikten at gøre, blev ikke ramt.

En patruljevogn, der i forvejen var til stede i området, satte efter den formodede gerningsmand, som stak af fra stedet til fods gennem Esromgade mod Den Røde Plads, hvor han affyrede flere skud. Ved Den Røde Plads blev den svenske kvinde ramt, og en mand blev ramt af et strejfskud. Undervejs affyrede politiet to varselsskud.

Kort efter blev en 26-årig mand med relationer til den verserende bandekonflikt anholdt.

»Det er både en kvinde og en mand, der er blevet ramt. Folk skal være opmærksomme, men man kan ikke stå op mod disse personer. De vælger tid og sted, og selv om politiet er til stede, afgiver de skud,« siger politiinspektør Poul Kjeldsen på pressemødet:

»Vi vil sige til banderne: ”tænk jer om”. Det her giver flere år i fængsel.«

Den anholdte er ifølge politiet relateret til en gruppering, der holder til omkring Blågaards Plads, hvor Loyal to Familia blandt andet huserer. Men om det er LTF, der er tale om, ønsker politiet ikke at komme nærmere ind på på pressmødet.

 

Klokken ni meddelte Københavns Politi på Twitter, at Nørrebrogade igen er åben for trafik efter at have været totalt afspærret i de tidlige morgentimer på grund af politiets arbejde. Det drejede sig om et større område fra Nørrebro Station og til Den Røde Plads på ydre Nørrebro, hvor politiets karakteristiske plasticstrimmel, politibiler og betjente fra omkring klokken fem forhindrede morgenfriske trafikanter i at køre gennem området.

Flere vidner har henvendt sig til BT og fortalt om skudepisoden nær Den Røde Plads. Også Ekstra Bladet beretter om skuddramaet.

RB, 21-09-2017, kl. 09.19 (opdat. 09.29) Tilfældig kvinde og mand ramt af skud på Nørrebro Tre tilfældige blev natten til torsdag blev beskudt. En kvinde og en mand blev ramt. 16-årig er anholdt. Skyderi på Nørrebro natten til torsdag d. 21. september 2017. Nørrebrogade i København er torsdag morgen afspærret på grund af politiets arbejde. (Foto: Bax Lindhardt/Scanpix 2017) Fold sammen
Læs mere
Foto: Bax Lindhardt.

»Jeg er lige kommet hjem, da der bliver affyret en række af skud tæt ved min lejlighed. Jeg tæller mellem 10-12 skud. Jeg har vinduet åbent, så jeg kan høre det helt tydeligt. Der er nogle, der råber 'læg dig ned, læg dig ned'. Også kommer der masser af politi,« siger vidnet Thomas Olesen til Ekstra Bladet.

Der skulle ifølge Ekstra Bladets fotograf på stedet ligge en pistol og flere patroner på gaden.

På pressemødet fremgik det, at den formodede gerningsmand er 16 år. Det er ikke korrekt. Politiet har senere oplyst, at det drejer sig om en 26-årig mand.