Skud mod betjente i Vollsmose

Opdateret: 6-10 skud fra et automatvåben var tæt på at ramme to fremmødte betjente ved omfattende uro i Odense-forstaden i nat. Beboer er rystet over skudepisoden.

Foto: Kristian Brasen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Betjente fra lokalpolitiet blev i nat beskudt i Odense-forstaden Vollsmose.

Ingen blev ramt af de 6-10 skud, som blev affyret af ukendte gerningsmænd fra en ophidset menneskeflok. Men betjentene så mundingsilden og hørte kuglerne suse forbi dem, oplyser vagtchefen fra Odense Politi til Berlingske.dk.

Skuddene faldt efter en dramatisk aften i forstaden, hvor op mod hundrede mennesker var samlet og politiet måtte transportere en kvæstet bilist, der var kørt galt efter en længere biljagt, ud af området, for at at ambulancen kunne komme til.

Ambulance kunne ikke komme frem
Den ophidsede stemning udviklede sig efter midnat til hærværk, hvor der blandt andet blev sat ild til flere biler på parkeringspladsen ved Bøgeparken og en hæk på Bodvej. Brandvæsnet turde ikke køre frem, og da en patruljevogn nåede frem, udviklede det sig dramatisk.

De to betjente var ved tale med nogle af de fremmødte, da skuddene faldt fra cirka 50 meters afstand.

- Det var formentligt et automatvåben, for skuddene faldt meget hurtigt. Betjentene så mundingsilden og hørte projektilerne suse forbi dem, så vi kan ikke se det på anden måde, end at der blev skudt mod dem, siger politikommissær Hans Frederiksen til Berlingske.dk.

Beboer er rystet
En beboer i Vollsmose fortæller til berlingske.dk, at hun i nat gik ned til urolighederne med to venner for at se, hvad der skete.

Normalt plejer den slags ballade hurtigt at fuse ud, men i aftes var anderledes:

- De unge var godt oppe og køre, og man kunne mærke, at de skulle vise, hvem der bestemte over for politiet, fortæller beboeren, der selv kom tæt på skudepisoden.

- Jeg var i nærheden af den politibil, der blev skudt efter. Jeg kunne høre, at der kom skud forbi os. Det lød nærmest som noget fyrværkeri, fortæller beboeren, der ønsker at være anonym.

- Jeg er godt rystet. Jeg skal prøve på at falde til ro og se, om jeg tør at komme udenfor.

Intet fortilfælde
Politikommissær Hans Frederiksen kalder episoden dramatisk og uden fortilfælde i Odense.

- Vi har oplevet, at der er blevet kastet med flasker mod os, og vi er blevet mandsopdækket derude. Men der ikke blevet skudt mod os før. Det er ret uhyggeligt, siger Hans Frederiksen.

Politiet trak sig ud af Vollsmose efter skudepisoden, men der faldt hurtigt ro over bydelen, og politiet er på vej tilbage dertil med kriminalteknikerne, som skal finde spor i sagen.

Foreløbigt har ordensmagten ingen idé om, hvem der skød.

Vrede og handlevilje
Skudene i mod betjentene i Vollsmosechokerer formanden for politiforbundet:

- Jeg synes det er for groft, uanset hvad man mener om politi, så skal man ikke hindre politiet i at udføre deres arbejde, siger Peter Ibsen til Berlingske.dk.

Odenses borgmester kalder skudepisoden "fuldstændig uacceptabelt" og love handling med det samme.

- Vi har tæt samarbejde med politiet og mødes hver mandag i Vollsmose for at følge udviklingen. Den gruppe sammenkaldes her i dag for at få et overblik over, hvad der er baggrunden for den voldsomme reaktion i går, siger Jan Boye til Berlingske.dk.