Skud affyret i Aarhus: Vidner har set to mænd på scooter med et våben

Østjyllands Politi har modtaget en anmeldelse om skud bag Bazar Vest i Aarhus.

Arkivifoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nils Meilvang

Østjyllands Politiet har modtaget en anmeldelse om, at der skulle være blevet affyret skud bag Bazar Vest i Aarhus. Det oplyser politiet i en pressemeddelelse.

Østjyllands Politi modtog anmeldelse klokken  19.30.  Ingen personer er blevet ramt.

»Vidner forklarer, at man ved stedet har set to mænd på en scooter med et våben - de to er politiet selvfølgelig meget interesserede i at tale med.

Ikke så langt fra stedet, hvor der skulle være afgivet skud, har der her til aften været holdt en anmeldt demonstration. Demonstranterne valgte at afslutte demonstrationen kl. 19.30, der er dog ikke umiddelbart noget, der tyder på, at der er nogen sammenhæng mellem demonstrationen og skudafgivelsen,« lyder det i pressemeddelelsen fra Østjyllands Politi.

Der er i øjeblikket en del politi i området, hvor der bliver foretaget undersøgelser og afhøringer.

Ifølge lokalmediet Gellerup.nu står FIF (Forbundet af Islamiske Foreninger) og andre lokalforeninger  bag demonstrationen, der er en protest imod banderelateret uro i Vestbyen og Gellerup. Initivativet er sat i værk, fordi banden Loyal to Familia forsøger at få fodfæste i Vestbyen.

Loyal to Familia er oprindeligt en københavnsk bande, men den arbejder tilsyneladende på at etablere sig i Aarhus-området.

Ifølge Ritzau har Østjyllands Politi anholdt omkring 100 banderelaterede personer i løbet af godt en uge, og politiets indsats er særligt rettet mod medlemmer af Loyal to Familia. Langt de fleste er løsladt igen.

(Opdateres)