Skoler i Ghana får danske kalendermillioner

Tusindvis af børn i Ghana får nu kortere til skole, efter at næsten 160.000 børn og deres forældre købte Børnenes U-landskalender i 2012.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Ghana skal udstyres med flere såkaldte satellitskoler, efter at overskuddet fra sidste års ulandskalender nåede op i 4.925.000 kroner. Det oplyser DR i en pressemeddelelse. Udover det reelle overskud supplerer Danida med næsten fem millioner kroner mere, så det samlede beløb i alt lyder på 9,1 millioner kroner.

»Vi er meget glade for, at salget af kalenderen stort set blev det samme som i 2011, hvor der også var cirka 160.000, der købte den. Det var med til at skabe opmærksomhed om kalenderen, at DR1 kunne byde på en nyproduceret julekalender, »Julestjerner«, og så gav det også en del omtale, at kalenderen havde rund fødselsdag,« siger projektleder Kasper Zederkof fra DR Salg, der står for produktionen af den fysiske kalender.

I 2012 fejrede Børnenes U-landskalender 50-års jubilæum, og siden 1962, hvor den første kalender blev rakt over disken, er der røget 170 millioner kroner af sted til projekter for børn og unge i Afrika, Latinamerika og Asien.

»I 2012 blev der sat fokus på, hvordan det er at være barn i Ghana. Danske børn fik en fornemmelse af de ting, der er helt anderledes end i Danmark – men også af de ting, hvor hverdagen i Ghana ligner danske børns hverdag. Det er sundt at få bygget den bro og den forståelse,« siger udviklingsminister Christian Friis Bach (R) til DR.

I år vil overskuddet fra salget af Børnenes U-landskalender gå til arbejdet for børns rettigheder i Myanmar, det tidligere Burma. Årets kalender bliver præsenteret til oktober.