Skoler advarer mod ny krænkende video med unge piger

Flere skoler i Kolding advarer elever og forældre om, at en video med seksuelt krænkende indhold florerer. Det sker, efter at politiet har taget kontakt til kommunen om sagen.

ARKIVFOTO Fold sammen
Læs mere
Foto: Iris / Scanpix Ritzau

I Kolding samarbejder Sydøstjyllands Politi med kommunen om at stoppe udbredelsen af en video med seksuelt krænkende indhold.

Efter den såkaldte Umbrella-sag, hvor flere end 1.000 unge for et år siden blev sigtet for at have delt krænkende videooptagelser, er det kendt for de fleste, at videoerne hurtigt kan sprede sig blandt især unge.

»Vi er blevet opmærksomme på, at vi skal sikre, at alle agerer. Tidligere har vi ude på skolerne måske især været gode til at tale om det etiske, men det er også vigtigt at fortælle om de juridiske konsekvenser, det har for dem, der deler,« siger skolechef i Kolding Kommune Lars Svensson.

Det er Sydøstjyllands Politi, der i SSP-regi har advaret skoleledere i Kolding om den nye video. SSP står for samarbejdet mellem skoler, sociale myndigheder og politiet. Herefter har hver enkelt skoleleder kunnet beslutte, hvordan han eller hun ville agere, fortæller Lars Svensson.

På Lyshøjskolen har skolens kontaktlærer for SSP-samarbejdet skrevet til forældrene, at »der florerer en sexvideo med to piger under 18 år«, skriver JydskeVestkysten. Kontaktlæreren har desuden talt med eleverne i de ældste klasser om videoen og opfordret elevernes forældre til at gøre det samme.

På Christiansfeld Skole har man alene drøftet sagen med eleverne, mens Sdr. Bjert Centralskole og Brændkjærskolen har orienteret både forældre og elever i udskolingen om videoen.

»Jeg håber, at forældrene tager en god snak med deres børn om dette, for beskeden er ment som et oplæg til en snak om, at det er vigtigt ikke at dele sexvideoerne. Jeg er forundret over, hvor hurtigt Umbrella-sagen er glemt,« siger Brændkjærskolens leder, Catharina Ørnsholt-Christoffersen, til JydskeVestkysten.

Sydøstjyllands Politi efterforsker sagen. Politiinspektør Carit Andersen fortæller, at politiet forsøger at opklare den ulovlige deling, der allerede har fundet sted, af det krænkende materiale, men derudover også prøver at »standse ulykken, om man så må sige«.

»Vores erfaring fra de senere år gør, at vi prøver at agere så hurtigt som muligt, så det ikke spreder sig. Det er en udfordring, for muligheden for at dele er der jo,« siger Carit Andersen.

Han oplyser, at det ligner en digital sexkrænkelse.