Skolepige forbliver bag tremmer

Den 16-årige elev, der stak en klassekammerat med en kniv i skoletiden, skal fortsat være varetægtsfængslet, besluttede landsretten onsdag. Pigen har nu siddet næsten fem måneder bag tremmer.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det var midt i en religionstime på Samsøgades Skole i Århus, at en 16-årig skolepige i januar stak sin jævnaldrende klassekammerat i ryggen med en kniv.

Pigen har siddet varetægtsfængslet lige siden - og onsdag besluttede landsretten, at hun fortsat skal sidde bag tremmer foreløbig indtil 29. juni.

Skoleelevens advokat, Henning Lyngsbo, vil overveje at anmode om at få fængslingen vurderet at Højetseret.

- Kampen er ikke slut, siger advokaten til Ritzaus Bureau.

Den 16-årige pige er sigtet for drabsforsøg, men i øjeblikket overvejer statsadvokaten, om hun i det endelige anklageskrift skal tiltales for grov vold eller forsøg på manddrab. Offeret var ikke i livsfare efter knivstikkeriet.

Pigen har i retten under grundlovsforhøret nægtet, at hun ville dræbe klassekammeraten. Ifølge hende ville hun give ham en "lærestreg", fordi han angiveligt havde mobbet hende igennem længere tid. 

Den 16-årige har desuden forklaret, at hun havde planlagt knivstikkeriet. Hun havde medbragt en urtekniv hjemmefra, pakket ind i køkkenrulle, og angrebet skulle ifølge hendes forklaring ske, mens andre var i nærheden, så der hurtigt kunne blive tilkaldt en ambulance.

Netop den nøje planlægning af knivstikkeriet har været et af argumenterne fra retterne om fortsat at holde pigen varetægtsfængslet.

Pigens advokat mener dog, at den lange og fortsatte varetægtsfængsling ikke er rimelig i forhold til den straf, som pigen kan ventes at få.