Skolemælken får sparekniven

Store besparelser i kommunerne truer nu børnenes skolemælk. Ifølge en ekspert hænger det rigtigt dårligt sammen med regeringens store planer om sund skolemad.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De stramme kommunale budgetter tvinger institutionerne til at spare mælken væk. Sådan lyder det nu fra en lang række børnehaver i det sydjyske, skriver JydskeVestkysten

Avisen har talt med otte tilfældigt valgte børnehaver i Sydjylland. Syv af dem har fjernet mælken eller har planer om det.

I børnehaven Skovreden i Haderslev, hvor de 60 børn har måttet undvære mælken siden 1. august, giver det en årlig besparelse på omkring 12.000 kr. Og i Sct. Hedvigsøstrenes Børnehave i Kolding blev mælken sparet væk allerede sidste år. Her er mange forældre ifølge leder Kjerstine Jensen

bekymrede for, om deres børn nu får mælk nok.

- De har svært ved at få børnene til at drikke mælken om aftenen. Mange er blevet provokeret af, at vi ikke kan sørge for, de får mælken, siger hun til avisen.

Ifølge en ekspert i børneernæring har forældrene grund til at være bekymrede,

- Børnene får en stor del af deres mad og drikke i institutionen. Hvis de kun får mælk derhjemme, kræver det nogle meget opmærksomme forældre, siger hun.

Hun savner sammenhæng mellem spareplanerne og regeringens omdiskuterede madordning, som skal give alle børn et sundt måltid mad.

- Det hænger slet ikke sammen at lave en sund madordning og derefter fjerne mælken, siger hun.

/ritzau/